Το γλυκό κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Το γλυκό κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι σήμερα φλογερή δεσποινίδα και φιλόδοξη επιστήμονας!

Τι κάνει το κορίτσι που καθήλωσε με το σοβαρό, αθώο πρόσωπο και το έντονο βλέμμα τα δισεκατομμύρια τηλεθεατών της Τελετής Λήξης των Αγώνων της Αθήνας

Ήταν μια από τις πιο έντονες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πριν από δέκα χρόνια. Το μεγάλο φινάλε, που σήμανε τη λήξη των Αγώνων της 28ης Ολυμπιάδας, δόθηκε στις 29 Αυγούστου 2004 από ένα μικρό κορίτσι. Το έντονο βλέμμα της, η σοβαρότητα που καθρεφτιζόταν στο πρόσωπό της, πέρασε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα παιδί δέκα ετών, ντυμένο στα άσπρα, χωρίς στολίδια, παρά μόνο με την αγνότητά της, φύσηξε κι έσβησε τη φλόγα που έκαιγε επί 15 μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ήταν η μικρή Φωτεινή, ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν με την φροντίδα των Παιδικών Χωριών SOS.

Δέκα χρόνια μετά την ημέρα εκείνη, ο σύλλογος Παιδικών Χωριών SOS μιλά για τη Φωτεινή και τη ζωή της από τότε. Η 20χρονη πλέον κοπέλα είναι φοιτήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μιλά αγγλικά και γερμανικά και συνεχίζει να προσφέρει έργο στο σύλλογο που την βοήθησε όσο κανείς στη ζωή της.

Το γλυκό κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι σήμερα φλογερή δεσποινίδα και φιλόδοξη επιστήμονας!

Η 20χρονη σήμερα Φωτεινή σπουδάζει στο Βιολογικό της Πάτρας

«Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια πολλά έγιναν στην χώρα μας και τα τελευταία 5 χρόνια διαμόρφωσαν μια διαφορετική και σκληρή νέα πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το γλυκό κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι σήμερα φλογερή δεσποινίδα και φιλόδοξη επιστήμονας!

«Για τα Παιδικά Χωριά SOS και πιο συγκεκριμένα για τη Φωτεινή μας αυτά τα δέκα χρόνια ήταν και είναι χρόνια δημιουργικά, ουσιαστικά και πάνω από όλα ελπιδοφόρα. Σήμερα πια η Φωτεινή μας στα 20 χρόνια της είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, ασχολείται με τον αθλητισμό και βλέπει μέσα από την υποστήριξη φίλων και δωρητών μας το δικό της κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό αύριο με πολλές ελπίδες. Συγχρόνως ασχολείται με πολλά πράγματα και επιθυμία της είναι μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες της να μπορέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Η Φωτεινή συνεχίζει να φωτίζει τις ζωές πολλών παιδιών», καταλήγει η ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS, που μας υπενθυμίζει την θετική, «φωτεινή» πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Θυμηθείτε τις στιγμές εκείνες από την τελετή στο παρακάτω βίντεο:

 

Πηγή

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr