«Το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ

«Το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

 

«Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ασκεί δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο το δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με την αδειοδότηση των καναλιών: «Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν -έστω και με χρονοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στον χώρο των ΜΜΕ.

Για “καθεστώς” έγραψε το “Βήμα”, για “κόλαφο” μίλησε η “Καθημερινή”. Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ».

«Προβλεπόμενοι και θλιβεροί», καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για επιστολή – κόλαφο της Κομισιόν που αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης, που -όπως υποστηρίζει- είναι να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων.

Σε σχετική του δήλωση σημειώνει ότι «παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του “υπουργού Προπαγάνδας”, η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης».

«Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», προσθέτει και αναφορικά με την απάντηση του κ. Παππά στην Καθημερινή υποστηρίζει ότι «είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό».

Ο κ. Κουμουτσάκος διαμηνύει ότι τΤο σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει» και καταλήγει λέγοντας ότι «ο νόμος “Παπά – Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από “υπουργούς – καναλάρχες”».