Το ίδιο… τροπάριο, τις ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια λόγια

Το ίδιο… τροπάριο, τις ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια λόγια, τα έχει δει πολλάκις η αγορά εδώ και 50 ημέρες. Αποτέλεσμα μηδέν!
Η κυβέρνηση καλείται να…κοστολογήσει μεταρρυθμίσεις, να τις δείξει στην τρόικα και να τις εγγρίνει! Μένει να δούμε ποιος πιστεύει ποιον!
Μετά απ’ όσες… συμφωνίες που έχει δει η αγορά να… καίγονται, είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία και ανασφάλεια. Και λόγω ανικανότητας!
Το δομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση δεν είναι ότι δεν έχει καλά κίνητρα. Είναι ότι καλείται να κάνει κάτι που δεν πιστεύει!
Η τωρινή κυβέρνηση καλείται – υποχρεώνεται – δεσμεύεται – να κάνει μεταρρυθμίσεις που θεωρεί “εχθρούς” του λαού και της κοινωνίας!
Αν η κυβέρνηση πίστευε (πραγματικά) στην ωφελιμότητα των μεταρρυθμίσεων δε θα σκανδάλιζε την κοινωνία με τον τραγέλαφο των 50 ημερών!
Αν η κυβέρνηση πίστευε (πραγματικά) στην ωφελιμότητα των μεταρρυθμίσεων, δε θα ξεκινούσε με… ΕΡΤ, συσσίτια ΔΕΗ, προσλήψεις και… άσυλο!
Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, δεν τις θεωρεί ωφέλιμες για τον τόπο. Γι’ αυτό κάθε 15 μέρες βάζει τη συμφωνια σε ράγες….
Το μεγάλο ζήτημα των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι οι Έλληνες σηκώνουν τις καταθέσεις τους. Τεράστια ποσά φεύγουν από τις τράπεζες
Οι τράπεζες… στεγνώνουν, το παιχνίδι φθοράς συνεχίζεται. Τα λεφτά φεύγουν ραγδαία από τους λογαριασμούς προς θυρίδες και σεντούκια!
Κάθε ημέρα, κάθε καθυστέρηση, κάθε λάθος δήλωση υπουργού, κοστίζει εκατ. ευρώ απ’ όλο το σύστημα. Πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι.
Χείριστο παραμένει το κλίμα σε όλη την καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων που αποτυπώνει την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Παρά την «συμφωνία» της Ελλάδος με την ΕΕ, οι επενδυτές των ομολόγων θέλουν πρακτικές λύσεις

Απόστολος Σκουμπούρης