Το ΟΧΙ σαν επιλογή το ξεφτίλισαν οι ίδιοι που το πρότειναν… | Mikrometoxos.gr

Το ΟΧΙ σαν επιλογή το ξεφτίλισαν οι ίδιοι που το πρότειναν…

03.07.2015 05:24
Κάθε μέρα που περνάει μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος είναι πραγματικά μια πιο βαθιά μαχαιριά στην καρδιά όλων όσων έχουν αποφασίσει να ζουν χωρίς ετικέτες, ταμπέλες και χωρίς ν ανήκουν ακούσια η εκούσια σε κομματικά κοπάδια…
Από την πρώτη στιγμή σε όποιον με ρωτάει για το τι πρέπει να ψηφίσει την Κυριακή, η απάντηση μου είναι ίδια και σταθερή. Δεν έχει καμμία σημασία το αποτέλεσμα της Κυριακής. Το Ναι και το ΟΧΙ θα έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Το κακό έχει ήδη συμβεί. Κανένα νόημα δεν υπάρχει από εδώ και πέρα.
Η χώρα αυτή βαδίζει από τον Μάιο του 2010 στον δρόμο της σίγουρης καταστροφής. Από πριν βέβαια φρόντισαν όλοι αυτοί που κυβερνούσαν να οδηγήσουν την κατάσταση στο 2010.
Από την στιγμή που μπήκαν Capital  Controls το παιχνίδι έχει τελειώσει ….. Τα ψέμματα που λένε και οι μεν και οι δε δεν έχουν πλέον καμμία αξία …..Πάμε λοιπόν να τα δούμε ξεχωριστά ….
Το ΟΧΙ σαν επιλογή το ξεφτίλισαν οι ίδιοι που το πρότειναν ….. 
Ο Τσίπρας το βράδυ που το πρότεινε είχε περάσει όλη την μέρα του στις Βρυξέλλες διαπραγματευόμενος τους όρους ενός μνημονίου που κατά 95% είχε ήδη συμφωνήσει …..
ΔΥΟ δε ημέρες πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα με σκοπό να καταδικάσει την λιτότητα είχε στείλει με δική του Υπογραφή μέτρα ύψους 7,9 δις που θα έστελναν στην ύφεση την οικονομία μια και καλή !!!!
Και το πιο θεϊκό ……
Ενώ μας έλεγε ψηφίστε ΟΧΙ στα μνημόνια της λιτότητας διαπραγματευόταν όλη την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους και παρακαλούσε να υπογράψει ένα μνημόνιο 2 φορές χειρότερο απ αυτό που μας έλεγε να καταψηφίσουμε …..
Το αποκορύφωμα δε ήταν, ότι την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι στέλνει ένα …κείμενο στις Βρυξέλλες με το οποίο ζητάει 29,1 δις δάνειο για 2 έτη μόνο για τις δόσεις. Και μόλις του λένε… άστο για μετά το δημοψήφισμα βγαίνει το απόγευμα  και κάνει διάγγελμα εναντίον της λιτότητας ….. Ακατανόητα πραγματα …..
Να μην θυμηθούμε βέβαια τα σκίζω τα μνημόνια …
Με ένα άρθρο … Madamme Merkel κι άλλα τέτοια, αστεία πια ….. Ίσως πολύ πιο επικίνδυνα από το λεφτά υπάρχουν ……
Πάμε στον Βαρουφάκη ….
Διαβάζοντας τα βιβλία του και βλέποντας τον ως υπουργό νομίζεις οτι μιλάμε για διαφορετικό άνθρωπο ….. Ο,τι έκραζε κι ό,τι κορόιδευε το βλέπεις να το κάνει και λες αποκλείεται. Κάποιος με κοροϊδεύει ….
Αλλα ας πάμε σε ένα και μόνο κομμάτι που διατυμπάνιζε. Στάση πληρωμών …. Το έλεγε και το ξαναέλεγε ….
 
Οποίος διαβάσει λοιπόν προσεκτικά τι λέει για την στάση πληρωμών θα καταλάβει ότι δεν έκανε τίποτα από αυτά όταν ουσιαστικά σαν ΥΠΟΙΚ κήρυξε στάση πληρωμών μη πληρώνοντας το Δ.Ν.Τ
Έλεγε λοιπόν, ότι όταν δεν θα πληρώσεις μια δόση, θα έχεις φροντίσει να έχεις μαζέψει στα ταμεία του κράτους ένα σεβαστό ποσό για να σε βγάλει τους επόμενους μήνες σε καύσιμα, φάρμακα κι άλλες πρώτες ανάγκες.. Ωστε να είσαι αυτάρκης και να μπορείς ν αντιμετωπίσεις τις δύσκολες πρώτες μέρες της στάσης πληρωμών …..
Τι έκανε γι αυτό ????
Τίποτα απολύτως. Ακόμα πριν Κηρύξει Στάση Πληρωμών του κλείνουν την κάνουλα και τις τράπεζες, όταν 6 ώρες πριν βάλει capital controls έλεγε…
οτι αποκλείεται να μπουν…
Ίσως αν δεν αναλωνόταν σε δημιουργική ασάφεια και σε lifestyle διοίκηση να τα είχε φτιάξει καλύτερα ….
Τώρα για Μητρόπουλους, Δραγασάκηδες, Λαφαζάνηδες κτλ δεν αξίζει τον κόπο να μιλάμε. Χάνουμε το σάλιο μας. Αν ήταν έντιμοι το ΟΧΙ θα είχε μια αξία!
Θα έπρεπε να ετοιμάσουν οικονομικά τις βασικές ανάγκες της χώρας για κάποιους μήνες και μετά να έβγαιναν να έλεγαν… Κύριοι θα είναι μία περίοδος πολύ δύσκολη και με το ρίσκο να μην πετύχουμε πράγματα. Οι τράπεζες θα είναι κλειστές, αλλά πιστεύουμε ο,τι θα κερδίσουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά υπάρχει και το ρίσκο να χάσουμε ….
Είναι ένας πόλεμος ….
Οταν πολεμάς, ποτέ δεν ξέρεις αν θα κερδίσεις … Θεωρώ ο κόσμος μετά από μία τέτοια κούραση που έχει από τα ψέμματα των προηγούμενων θα τον στήριζε …. Και αυτό θα το σέβονταν και οι ξένοι….
Οταν όμως ο Γιούνκερ σου… βάζει μπροστά στις κάμερες ότι άλλα λες στ αγγλικά κι άλλα στα Ελληνικά έχει χαθεί το παιχνίδι. Ακόμα και χθες βγήκε ο Τσίπρας σε συνέντευξη του και είπε ότι σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχω συμφωνία και θα ανοίξουν οι τράπεζες!!! Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ ποσά ψέματα μπορεί ν αντέξει κάποιος!!!!!!!!!!!!!!!!
Είτε Ναι, είτε ΟΧΙ… οι τράπεζες δεν μπορούν ν ανοίξουν την Τρίτη !!!!!!!
Δεν έχουν πλέον κεφαλαιακή επάρκεια …. Παραδεχτείτε το !!!!! Παρατήστε τα ψέμματα !!!!
Πιστεύω οτι θα μείνει στην Ιστορία το ποσό κακό έκαναν στην Αριστερά και στις αριστερές ιδέες οι παλινωδίες του Τσίπρα και του Βαρουφάκη. Δυστυχώς απογοήτευσαν.
Πάμε λοιπόν και στο γιατί ούτε το ΝΑΙ έχει νόημα
Ας υποθέσουμε ότι βγαίνει ένα ΝΑΙ 70-30 που είναι δύσκολο όπως δείχνουν τα πράγματα …. Τι πιστεύουν οι φίλοι λάτρεις της Ευρώπης ότι θα γίνει ????
Θα πάρει η Μέρκελ τον Σαμαρά και θα του πει Αντώνη μου έλλειψες… ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ φίλος … πάρε 10 δις ν ανοίξουν οι τράπεζες σου? Δεν νομίζω κανείς να το πιστεύει …
Γιατί πριν 7 μήνες ο Αντωνάκης την παρακαλούσε να του δώσει κάτι για να κλείσει την ρημάδα την 5η αξιολόγηση, να πάρει κάτι να φέρει στον Ελληνικό λαό για να μην πέσει κι η… Άντζελα του έλεγε φωτιά στα Σαββατόβραδα …..
Θα γίνει το εξής ….
 
Θα έρθει η τρόικα, οι θεσμοί η όπως θέλετε πείτε τους και θα σου πουν…
Λοιπόν για το 2015 είχαμε υπολογίσει ότι το ΑΕΠ θα ήταν Χ, αλλά επειδή με τα Capital Controls εν μέσω τουριστικής περιόδου δεν μάζεψες τίποτα από ΦΠΑ, από τουρισμό, δεν πλήρωσε κανείς ΕΝΦΙΑ, δεν έχει κάνει κανείς δήλωση ώστε να εισπράττεις φόρους το ΑΕΠ θα ειναι Χ/2… ΑΡΑ  τα μέτρα που χρειάζεσαι δεν είναι 10 δις αλλά 20 δις…
Επίσης οι τράπεζες σου χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση… Και από το πρόγραμμα που έληξε χάθηκαν τα 10.9 δις που ήταν για τις τράπεζες , οπότε τώρα θα γίνει bail in …. Αλλιώς τα κεφαλαία των τραπεζών σου δεν επαρκούν ….
ΚΑΙ που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα…. Μα, βεβαίως από τα χρήματα των καταθετών, ειδικά τώρα που είναι κλειστές οι τράπεζες και είναι μία τεράστια ευκαιρία…!!!!
Είναι άλλωστε και Ευρωπαϊκός νόμος φίλοι Ευρωπαίοι ….οπότε με χέρι στις καταθέσεις και Capital Controls σε μια οικονομία που είναι 7 χρονια στην ύφεση κάντε μόνοι σας το λογαριασμό τι σημαίνει…
Όσα Βίντεο με Auto Q και να βάλετε τον Σακη τον Ρούβα να γυρίσει, για να μας πείσει οτι ειναι Ευρωπαίος …. Όσο χαμηλά και να πέσει ο Κάποτε τεράστιος αθλητής Πύρρος Δήμας κάνοντας θέατρο και κλαίγοντας στα κανάλια …. Οι τράπεζες με ατόφια τα λεφτά σας δεν θ ανοίξουν την Τρίτη…
Φίλοι Ευρωπαϊστές, το έχω ξαναγράψει…
Η Ευρώπη πέθανε πολύ πριν κυκλοφορήσει το Ευρώ…. Η Ταφόπλακα της ήταν το 1991 όταν άφηνε μέσα στην καρδιά της να σκοτώνονται οι Σέρβοι, οι Βόσνιοι κι οι Κροάτες σαν να είναι σκυλιά ….
ΟΤΑΝ άφηνε τα νεογέννητα να μένουν άταφα στους δρόμους στις πιο φρικιαστικές στιγμές που έχει ζήσει η Γηραιά Ήπειρος μετά τον Χίτλερ ….
Μπροστά σ αυτές τις σκηνές οι ουρές στα ATM είναι πολυτέλεια.
Και στο κάτω κάτω είναι… και λίγο κάπως ρε παιδί μου, να πιστεύεις ότι τον σωστό δρόμο στον δείχνουν η Τρέμη, ο Παπαδημητρίου, ο Ευαγγελάτος, η Στάη και τ άλλα καλόπαιδα…
Όπως είναι “λίγο κάπως” να βλέπεις ξανά στα κανάλια με ύφος σοφών τον Μπένι τον Μητσοτάκη τον Λοβέρδο και άλλους πολλούς. Εδώ μέχρι κι ο ΓΑΠ τάχθηκε ενάντια στο δημοψήφισμα!!!
Ξέθαψαν τον Καραμανλή να μας πει ΤΙ ????? Γιατί δεν μας είπε, πως σε 5 χρόνια διπλασίασε η κυβέρνηση του το χρέος …???? Γιατί δεν μας είπε για το Βατοπέδιο? Ο Σημίτης γιατί δεν μας είπε τι έγινε με το swap της Goldman Sachs ???? Για τον Ακη ??? Για το χρηματιστήριο ??? τίποτα… Ολοι στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ που λέγεται… ΜΕΝΟΥΜΕ Ευρώπη…. Ουγκάντα μέναμε κι εκεί θα μείνουμε με αυτά τα μυαλά…
Για τον Μπένι και το PSI ????? Το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρους του Ελληνικού λαού ???? Που μετέτρεψε το χρέος απο Ελληνικό δίκαιο σε Αγγλικό και τώρα ΔΕΝ μπορεί να κουρευτεί, κουβέντα ετσι ?????? Ξέρετε γιατί ???
Γιατί κάτι Κυριακές που ο Πύρρος ψήφιζε τα μνημόνια, ο κόσμος έβλεπε στην Τηλεόραση τον Σακη τον Ρουβά να παρουσιάζει το X Factor ( τότε δεν μας είχε μαγέψει ακομα με το Αξιον Εστί) ενώ υποθηκευόταν το μέλλον των παιδιών τους που τωρα πιστεύουν οτι υπερασπίζονται…
ΕΙΝΑΙ όλα μια τραγική κωμωδία !!!!!! Το συμπέρασμα κατά την γνώμη μου είναι … Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ… Από την Λεωφόρο της Ευρώπης βρεθήκαμε σε Χωματόδρομο στενό και δύσβατο…
Τους μόνους που νοιάζει το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι τα Κομματόσκυλα που περιμένουν ν΄αρπάξουν καμμία καρέκλα για να πουν τα επόμενα ψέματα …
Και μαζί και κανά μισθουλάκο ….. Το διαίρει και Βασίλευε, καλά κρατεί ……
Ο ποιητής έλεγε ότι Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία… 
Κι οι Νεοέλληνες δεν διαθέτουν ούτε Αρετές, ούτε Τόλμη… Οπότε γιατί να τους αξίζει κι η ελευθερία;;;
Ευάγγελος Τσάπας

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017