Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τέξας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τέξας

05.05.2015 13:21
ΚΟΣΜΟΣ

5/5

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες δύο Αμερικανοί τζιχαντιστές στο Γκάρλαντ του Τέξας, έξω από κτίριο που πραγματοποιούνταν έκθεση με σκίτσα που απεικόνιζαν τον Μωάμεθ.

“Δύο στρατιώτες του χαλιφάτου πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον μίας έκθεσης σκίτσων κατά του προφήτη στο Γκάρλαντ του Τέξας, στην Αμερική”, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της εξτρεμιστικής οργάνωσης, που έχει ιδρύσει το αυτοκοκαλούμενο “χαλιφάτο” στο Ιράκ και στη Συρία.

Οι αμερικανικές αρχές λένε ότι σώθηκαν πολίτες λόγω της έγκαιρης αντίδρασης του ιδιωτικού αστυνομικού που αντιμετώπισε πρώτος τους πάνοπλους δράστες.

Όπως ανακοίνωσαν ο ένας από δράστες ήταν γνωστός στις αρχές από το 2010, όταν επιχείρησε να φύγει στην Αφρική για να πολεμήσει στο πλευρό των Σομαλών φανατικών ισλαμιστών. Τότε είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή. Λίγο πριν την επίθεση ανάρτησε μήνυμα στο twitter ότι μαζί με φίλο του θα πραγματοποιήσουν επίθεση στο Τέξας στο όνομα των τζιχαντιστών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017