Το “Α-Ω” του Σαββατοκύριακου…

ΑΓΟΡΑ – ΘΕΣΗ: Daily position short stop 1528. Η αγορά συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις τόσο από πλευράς όγκων αλλά και διακύμανσης. Χρειάζεται μία κατοχύρωση του 1528 για να μας δώσει αγοραστικό σήμα σε ημερήσιο και αντίστοιχα μία κατοχύρωση του πολύ κοντινού πλέον 1550 για να έχουμε και εβδομαδιαίο.

ΒΑΣΗ: Το 1470 είναι σε κάθε περίπτωση στήριξη που διάσπαση θα δώσει και πάλι πτωτική λύση πιθανότατα προς το 1370.

ΓΕΝΙΚΑ: Η αγορά ψάχνει τον λόγο για να μπορέσει να κινηθεί ανοδικά και μέχρι στιγμής δεν τον βρίσκει.. Τόσο τα οικονομικά στοιχεία που βγαίνουν όσο και τα αποτελέσματα από την είσπραξη των φορολογικών εσόδων δεν βοηθάνε. Από την άλλη περιμένουμε εξελίξεις σε σχέση με την επερχόμενη αξιολόγηση με τα προαπαιτούμενα να υστερούν ακόμα έχοντας μπροστά μας πολύ μικρά χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση τους.

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ το τι θα πράξουν οι Ευρωπαίοι σε σχέση με το IMF έχει την σημασία του για την συνέχεια μιας και η απόφαση θα έχει να κάνει και το τι θα συμβεί σε σχέση και με το χρέος. Ταυτόχρονα ο τραπεζικός κλάδος αναζητά διέξοδο με τα NPLS με το θέμα με την σειρά του να έχει βαλτώσει ενώ είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια του κλάδου μιας και από αυτό θα εξαρτηθεί και το τι θα χρειαστεί στο μέλλον σε κεφαλαιακές ανάγκες.

EUROZONE: Η Ευρώπη συνεχίζει την πολιτική του QE δίνοντας σημαντική ρευστότητα στο σύστημα χωρίς παρόλα αυτά να έχει καταφέρει να λύσει προβλήματα ανάπτυξης και πληθωρισμού. Το φθινόπωρο είναι δεδομένο ότι θα βγάλει νέα για την Ελλάδα με την αγορά να περιμένει της εξελίξεις που με την σειρά τους θα δώσουν λύση και στην στασιμότητα του τελευταίου διαστήματος.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για 25άρη: Tο stop στο short κατεβαίνει στο 1528. Αντίστοιχα μία διάσπαση του 1471-1484 μπορεί να δώσει πτωτική λύση του σχηματισμού με επόμενη σημαντική στήριξη το 1371. Σε εβδομαδιαίο γράφημα βλέπουμε την σημαντικότητα του 1550 επίπεδου που είναι και το κλειδί μεσοπρόθεσμα.

fast fina

Η τεχνική εικόνα για ΓΔ: Καιρό έχουμε να δούμε τόσο μεγάλη και σε στενό εύρος συσσώρευση στον ΓΔ. Οι χαμηλοί όγκοι μπορεί να μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει στην παρούσα σημαντική προσφορά παρόλα αυτά η αγορά ανεβαίνει με λεφτά και πέφτει με χαρτιά.. οπότε χρειαζόμαστε αύξηση του όγκου συναλλαγών αν θέλουμε και ανοδική λύση.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είσοδο έχουμε με κατοχύρωση του 574 με επόμενο στόχο το 586 σε πρώτη και το 610 σε δεύτερη φάση. Αντίστοιχα μία διάσπαση του 557 σε πρώτη και του 550 σε δεύτερη μπορεί να μας δώσει και πάλι την περιοχή του 520. Και στο μηνιαίο βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η ζώνη του 580

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ – ΔΟΛΑΡΙΟ: To πτωτικό Trend του 1,1365 κράτησε την άνοδο δίνοντας την λίγο πολύ αναμενόμενη διόρθωση. Το 1,1180-1,12 επίπεδο που δοκιμάστηκε-ται την Παρασκευή είναι κύρια στήριξη και μία κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει συνέχιση της κίνησης στο 1,1110 χαλώντας την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση του τελευταίου διαστήματος. Αντίστοιχα το 1,1365 είναι κύρια αντίσταση που μόνο διάσπαση μπορεί να κάνει την διαφορά και να δοκιμάσει αν και πάλι τα πρόσφατα υψηλά.

ΚΛΕΙΔΙ + ΘΕΣΗ Για S&P500: Spot Daily position LONG stop 2074…– Διόρθωση από την περιοχή του 2200 για τον s&p έχοντας παρόλα αυτά ισχυρές στηρίξεις στα προηγούμενα υψηλά που έσπασε. Το 2145-2150 είναι επίπεδο που μπορεί να δοκιμάσει αντίδραση θυμίζοντας ότι και το 2135 είναι το προηγούμενο ιστορικό υψηλό. Αντίστοιχα το 2193 είναι η αντίσταση μας που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει να μη τη άλλο το 2210 σε πρώτη φάση

LONG για DAX: Spot Daily position LONG με stop 10091…– Διόρθωση με λευκές συνεδριάσεις η εβδομάδα που πέρασε. Το 10420 και το 10630 επίπεδο είναι στην παρούσα τα δύο κοντινά μας make or break μιας και το πρώτο προσφέρει σημαντική στήριξη και μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να μας δώσει το 10290 ή το 10100. Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 10630 το πιο πιθανό είναι να μας φέρει στο 10780 επίπεδο

ΜΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ που αλλάζει τον DOW (spot Daily position LONG stop 18242): O DJ30 έβγαλε διόρθωση δοκιμάζοντας πλέον τα επίπεδα τόσο των προηγούμενων υψηλών και 23% της τελευταίας ανοδικής κίνησης επίπεδο που έχει όλες τις πιθανότητες να δοκιμάσει αν μη τι άλλο αντίδραση. Το επίπεδο του 18250-18320 είναι στήριξη ενώ παράλληλα είναι και το stop μας στο Long σε ημερήσιο κλείσιμο μίας και κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στην ζώνη του 18000+. Το 18550 είναι κοντινή αντίσταση και μία διάσπαση θα μπορούσε να μας δώσει τα υψηλά ή και το 18664…

ΝΕΟΤΕΡΑ για το OIL: Τo επίπεδο των 45,30-46,20 δολαρίων αποτελεί σημαντική στήριξη. Και η επιβεβαίωση είναι πιθανό να οδηγήσει και πάλι σε ανοδική κίνηση. Μόνον μία κίνηση κάτω από τα 44,80 μπορεί να προβληματίσει το σκεπτικό μας. Τα 48,50-49,00 είναι η αντίσταση μας και ενδεχόμενη κατοχύρωση θα δώσει συνέχιση στα 51,80 δολάρια.

fast fina

 

ΞEXΩΡΙΣΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά της συζύγου του (και με τα…τζινάκια τους)παρακολούθησε την προβολή της  νέας ταινίας του Γούντυ Άλλεν στον θερινό κινηματογράφο Μπομπονιέρα της Κηφισιάς χωρίς την συνοδεία έστω ενός φρουρού σωματοφύλακα. Η αίθουσα κατάμεστη και αρκέσθηκε στις δύο χειρότερες θέσεις στη πρώτη σειρά και αριστερά… Αρνούμενος κάθε προνομιακής εξυπηρέτησης… Η αποχώρηση έγινε χωρίς την παραμικρή συνοδεία… Πολιτικός πολιτισμός, που όμως δεν συνηθίζεται στο Ελλαδιστάν…

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ… 

…..

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ: Η κυβέρνηση της Κούβας έδωσε χθες τη διαβεβαίωση πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις εμπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ οι οποίες θα ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα μετά την πλήρη διακοπή τους το 1961, χαιρετίζοντας άλλο ένα βήμα στη διαδικασία διμερούς επαναπροσέγγισης. Η εταιρεία JetBlue είναι προγραμματισμένο να αρχίσει απευθείας πτήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ορκισμένους εχθρούς την περίοδο του ψυχρού πολέμου, την 31η Αυγούστου, όταν ένα από τα αεροσκάφη της θα αναχωρήσει από το Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντας για τη Βίγια Κλάρα, στην κεντρική Κούβα. Η εταιρεία American Airlines θα αρχίσει πτήσεις από το Μαϊάμι προς διάφορα αεροδρόμια της Κούβας τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αερομεταφορείς. Ως τα τέλη της χρονιάς, θα εκτελούνται καθημερινά περίπου 20 πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Κούβα.

ΡΕΚΟΡ ΑΙΔΙΟΔΟΞΙΑΣ: 2,5 δισ. αναμένει να εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ ο Αλεξιάδης. (ΣΣ…“Koύνια που τον κούναγε…”)

ΣΩΣΤΟΣ (Ο Επαμεινώνδας): Η κρίση έχει λύση…– Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη το τομάρι ο Γεωργίου για παραποίηση στατιστικών. Με απόφαση Τσακαλώτου, γίνεται νέα απογραφή με μεθοδολογία Ζωής Γεωργαντά (πέτα τα μισά στη θάλασσα κ.ο.κ.). Το αποτέλεσμα είναι πλεόνασμα 10% του ΑΕΠ. Σταματάμε αμέσως το μνημόνιο και δανειζόμαστε 100 δισ. από την αγορά με 1% για 80 χρόνια. Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε, που έλεγε κι ο Καραγκιόζης, τον οποίο θα διορίσουμε νέο πρόεδρο στην ΕΛΣΤΑΤ. Φάτε χώμα, κουτόφραγκοι!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Το κράτος τους έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργούν στο τσάμπα. Το κράτος τους έδωσε άπειρες παρατάσεις. Το κράτος δεν άσκησε κανέναν έλεγχο στα τραπεζικά τους δάνεια, όταν δεν τα διευκόλυνε κιόλας. Το κράτος τους έδωσε με ψίχουλα και χωρίς διαγωνισμό την Digea. Το κράτος έκλεισε την ΕΡΤ βγάζοντας από τη μέση έναν σημαντικό ανταγωνιστή τους. Το κράτος υπήρξε τόσα χρόνια φίλος και προστάτης. Τώρα έρχεται το κράτος και όχι μόνο δεν χαρίζει, αλλά ζητάει κι από πάνω.

ΥΣΤΕΡΑ έχουν άδικο να ρωτάνε… “Πώς καταργείτε, κύριοι, την συνέχεια του κράτους;”. Ερώτημα το οποίο πήρε μαχητική μορφή με την αναφώνηση πολύ θυμωμένου καναλάρχη ενώπιον αρκετών αλλά όχι αρκετά εχέμυθων συνεργατών του: “Ποια είναι αυτά τα κωλόπαιδα, που βάζουν ΕΜΕΝΑ να τρέχω σε διαγωνισμούς και να τους πληρώνω για το κανάλι ΜΟΥ

ΦΥΣΙΚΑ έχουν με το μέρος τους  τους διατεταγμένους εκπροσώπους τους, που στην προχθεσινή πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες έκαναν τα ζόρικά τους. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των βαρόνων, που έχουν ανεβεί στα κεραμίδια, δηλαδή… Μητσοτάκης: “Θα αποκαταστήσουμε την τηλεοπτική τάξη καταργώντας τον νόμο της σημερινής κυβέρνησης”!!Φώφη: “Ο καθεστωτισμός δεν θα περάσει”!! Σταύρος: “Όχι στη νέα διαπλοκή”!!! Με την παλιά δεν έχει πρόβλημα ο Σταύρακας…

ΧΑΜΟΣ γίνεται όπως ξέρετε με τις Αδειοδοτήσεις… Και το …ΑΝΤΕ να ΧΑΘΕΙΤΕ πάει γάντι με τους περισσότερους των εμπλεκομένων..,.

Ψ

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ…

Η 20χρονη καλλονή Νικόλ ντι Μάριο, η οποία γλίτωσε από το σεισμό της Τετάρτης, όπως μερικά χρόνια πριν είχε γλιτώσει από το ναυάγιο του Costa Concordia!!!

 

…….

Με την υπογραφή του μικρομέτοχου