Τούρκος υπουργός για τους πραξικοπηματίες: «Θα μας παρακαλούν να τους σκοτώσουμε»

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν μία ομάδα στασιαστών καταδρομέων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος και ένας υπουργός της κυβέρνησης είπε πως οι συνωμότες «δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν».

Ο υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες θα μετανιώσουν πικρά για την προσπάθειά τους να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δείχνουν το βάθος της οργής που αισθάνονται χιλιάδες Τούρκοι οι οποίοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ για να διαδηλώσουν κατά του πραξικοπήματος.

«Θα τους κάνουμε να παρακαλάνε. Θα τους χώσουμε στις τρύπες τους, θα υποστούν τέτοια τιμωρία σε αυτές τις τρύπες που δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν», δήλωσε ο Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης κατά του πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ουσάκ.

«Δεν θα ακούσουν ξανά ανθρώπινη φωνή. “Σκοτώστε μας θα παρακαλάνε”», είπε ο Τούρκος υπουργός, όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο.

«Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο σύστημα όπου κανείς μέσα στις ένοπλες δυνάμεις να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να κάνει πραξικόπημα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σαρωτικών αλλαγών στη δομή του στρατού.

Ακόμα, ο Νούμαν Κουρτουλμούς είπε πως η Τουρκία μελετά μια αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών