Τουσκ: Σημαντικός ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. για την επίλυση του προσφυγικού - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τουσκ: Σημαντικός ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. για την επίλυση του προσφυγικού

24.09.2016 19:20

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με αφορμή τη σημερινή μίνι σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό, επισήμανε μέσω Twitter τη σπουδαιότητα του αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για την επίλυση του θέματος.

Συγκεκριμένα,  στην ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει ότι: «Από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι το βασικό ‘κλειδί’ για την επίλυση του θέματος είναι η αποκατάσταση του αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», αναφέρει και προσθέτει ότι: «Προφανώς, μια ουσιώδης προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στα Βαλκάνια και την Τουρκία».

«Σήμερα», είπε ενόψει της έναρξης των εργασιών της Συνόδου, «θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θα βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας». «Πρέπει να επιβεβαιώσουμε πολιτικά και στην πράξη ότι η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων της παράνομης μετανάστευσης θα παραμείνει κλειστή για τα καλά», ανέφερε, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία της οργάνωσης αυτής της συνάντησης από τον Καγκελάριο Κέρν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017