Τον τίτλο της δούκισσας χάνει η Κριστίνα, κόρη του Χουάν Κάρλος και αδελφή του βασιλιά Φελίπε του 6ου της Ισπανίας, ύστερα από δική του σχετική απόφαση

Η Κριστίνα, κόρη του Χουάν Κάρλος, χάνει τον τίτλο της δούκισσας

Η βασιλική απόφαση, που εκδόθηκε χθες στην επίσημη εφημερίδα του κράτους, αναφέρει ότι η «Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα».

Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με τον άνδρας της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος, όπως επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και φορολογική απάτη.

Δίκη
Η Κριστίνα έχει παραπεμφθεί σε δίκη, κάτι το πρωτοφανές στην ιστορία της ισπανικής μοναρχίας.

Ο τίτλος της δούκισσας της είχε απονεμηθεί το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος κι είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνο.

Ο 47χρονος Φελίπε ανέλαβε τον θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε μια σειρά σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του. Ο Φελίπε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος «έντιμη και διαφανή συμπεριφορά».