Τον ξεφώνισαν και τους… προσκάλεσε στον γάμο!

Ολα του γάμου δύσκολα… Ο Πλατανιάς δεν αντάλλαξε εν τέλει… βέρες με τον Βαγγέλη Μάντζιο και οι δύο πλευρές, που είχαν συμφωνήσει προφορικά, κατέληξαν να ανταλλάσσουν αιχμές δημόσια. Οι Χανιώτες ξεφώνισαν τον ποδοσφαιριστή, εκείνος απάντησε με μπόλικη δόση ειρωνείας, προσκαλώντας τους μάλιστα στον θρησκευτικό του γάμο!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

 

Οπως αφηγήθηκε η ΠΑΕ, ο παίκτης «…επισκέφθηκε τα Χανιά στις 3 Ιουνίου και συζήτησε με τον πρόεδρο Μανώλη Μαθιουλάκη όλες τις λεπτομέρειες της μεταγραφής. Εμενε μόνο να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου αναμενόταν στα Χανιά για την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους. Προς τούτο, είχαν εκδοθεί εισιτήρια για τον ίδιο και τον μάνατζέρ του. Ωστόσο, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Ιουνίου ο μάνατζερ ανακοίνωσε ότι ο Μάντζιος αρνείται να περάσει ιατρικές εξετάσεις!».

 

Κατόπιν αυτών, ο Πλατανιάς αποφάσισε να αποσύρει την πρότασή του επικαλούμενος τρεις λόγους: «1. δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν εκείνοι που μας είπαν, γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα μας, ότι η ποδοσφαιρική του αξία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ποιότητα του χαρακτήρα του, 2. στην Κρήτη ο λόγος είναι συμβόλαιο και 3. το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα».

 

Υστερα από αυτές τις ευθείες βολές, ο παίκτης έκρινε πως πρέπει να απαντήσει αναφέροντας ότι «…χρειαζόμουν διορία λίγων ημερών για την υπογραφή του συμβολαίου μου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τέλεση του γάμου μου και τη βάφτιση του παιδιού μου στις 16 Ιουνίου. Θεωρώ πως αυτό το αίτημα δεν αμφισβητεί τον λόγο μου και την προφορική συμφωνία. Η “καραμέλα” για τον χαρακτήρα μου πρέπει να σταματήσει. Λάθη όντως έχω κάνει στην καριέρα μου και τα έχω πληρώσει, ενίοτε και με “λάσπη” όπως τώρα. Διότι άπαντες γνωρίζουν αν κάθε καλοκαίρι περνώ από ιατρικές εξετάσεις ή όχι».

Επέλεξε δε και εκείνος την… αρίθμηση για το κλείσιμο της δήλωσής του, η οποία εμπεριείχε επίδειξη ανωτερότητας και ειρωνεία: 1) αποδεικνύεται ότι δεν θα έπρεπε να είχα σκεφτεί την περίπτωση συμφωνίας με τον Πλατανιά, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία. 2) Κρήτη δεν είναι μόνο τα Χανιά. Είναι και πολλά χωριά και άλλες πόλεις. Μια απ΄αυτές είναι και το Ηράκλειο, όπου πέρασα αξέχαστες στιγμές. Ας ρωτήσουν και εκεί ποιος είναι ο Μάντζιος, 3) το ποδόσφαιρο είναι όντως αντρικό άθλημα. Εγώ, ο Βαγγέλης Μάντζιος, καλώ την ΠΑΕ Πλατανιάς στον γάμο μου. Τα εισιτήρια δικά μου».