Τι σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς – Κώστας Φέγγος [προέδρου της Versal ΑΕΠΕΥ] | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς – Κώστας Φέγγος [προέδρου της Versal ΑΕΠΕΥ]

25.06.2015 19:23

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

-Κώστας Φέγγος

“Επιτέλους πήραμε μία γεύση από τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση, μετά από 5 μήνες ταξιδάκια ανά τον Κόσμο. Όλοι οι Έλληνες πλέον αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι τους περιμένει και ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν” αναφέρει ο Κώστας Φέγγος.

Το βασικό ζητούμενο από την αρχή της κρίσης ήταν, η Ελλάδα να παράγει και να εφαρμόσει, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης που θα χειρίζεται τις ιδιαίτερες συνθήκες της Ελληνικής Αγοράς, αλλά και θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες της Οικονομίας και τις συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον.

Αυτό ουδέποτε έγινε από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και ούτε γίνεται και σήμερα, γιατί πάντα η Αντιπολίτευση παρουσίαζε κάποια μαγική λύση, που θα διόρθωνε τα πράγματα χωρίς θυσίες κανενός. Έτσι πάντα οι Κυβερνήσεις αρνούνταν την ευθύνη και την τελευταία στιγμή μας επιβαλλόταν ένα ξενόφερτο σχέδιο. Σήμερα, πολλά πράγματα έχουν απομυθοποιηθεί.

Οι Κινέζοι δεν θα μας σώσουν, οι Ρώσοι δεν θα προκαταβάλλουν μελλοντικά κέρδη, οι Ιρανοί (Άραβες) δεν ανακατεύονται, οι Αμερικάνοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, οι Ινδοί δεν ενδιαφέρονται και ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαια, φυσικό αέριο, χρυσός κλπ), θέλουν χρόνια για να προσφέρουν προσόδους, άσε που δεν είναι και οικολογικά αποδεκτές επενδύσεις.

Οι μόνοι που δίνουν λεφτά είναι η πρώην “Τρόικα” και θέλουν αξιόπιστο συνομιλητή και διασφαλίσεις. Επειδή χωρίς λεφτά και Συμμάχους διακυβεύεται όχι μόνο η οικονομική επιβίωση, αλλά και η Εθνική υπόσταση της Ελλάδας, γίνεται καθαρό σε όλους, από ποιους συμμάχους και με ποιους όρους θα πάρουμε λεφτά.

Ο τρόπος που θα γίνει αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αλλά όσο καθυστερούμε, θα συνοδεύεται και από έντονες πολιτικές εξελίξεις.

Χρηματιστηριακά αυτό αποτυπώνεται στις έντονες διακυμάνσεις, αλλά φαίνεται να υπάρχουν ακόμη σημαντικά ξένα κεφάλαια που πιστεύουν σε αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της Versal ΑΕΠΕΥ, επειδή η Χώρα δεν μπορεί να βρει από αλλού χρηματοδοτικές πηγές, η Κυβέρνηση θα συμφωνήσει με τους Δανειστές, έστω και την τελευταία στιγμή και το ζητούμενο είναι αν αυτή η συμφωνία θα έχει μακρόπνοα χαρακτηριστικά, ή θα είναι μία απλή παράταση κάποιων μηνών.

http://www.euro2day.gr/

Θανάσης Σταυρόπουλος

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017