Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

18.06.2015 00:44
Ως απόλυτα λογική προβάλλει η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη πλησίον των χαμηλών 3ετίας, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών, η οποία τροφοδοτεί αρνητικά δημοσιεύματα ένθεν κακείθεν., τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού ενώπιον της Κ.Ο. και οι συναντήσεις του με δύο πολιτικούς αρχηγούς και Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν πολλαπλή στόχευση σε αυτή τη δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης.
Το ίδιο άλλωστε έχουν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος διευκρίνισε ότιη αύξηση του ΦΠΑ σε Φάρμακα και Ηλεκτρικό δεν ήταν πρότασή του, εν αντιθέσει όμως με τη μείωση Αμυντικών δαπανών.
Με τα χρονικά όρια και περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, όσον αφορά τη λήξη της παράτασης της δανειακής σύμβασης με τους Θεσμούς στο τέλος του τρέχοντος μήνα, αλλά και την αποπληρωμή των €1,53 δισ. προς το ΔΝΤ, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η αυξημένη μεταβλητότητα θα συνεχισθεί. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πληθαίνουν και οι εσωτερικές φωνές που επιθυμούν συμφωνία και όχι ρήξη, μέσα στην ιδιαίτερα κρίσιμη τουριστική περίοδο για την Χώρα.
Αυτό άλλωστε ζητά και ο Διοικητής της ΤτΕ, καθώς η ενδιάμεση έκθεσή της για την Οικονομία αναφέρεται μεταξύ άλλων σε εκροές καταθέσεων €30 δισ. το διάστημα Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015, σε σύνολο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (“κόκκινα” δάνεια, δάνεια εν μέρει ενήμερα και δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών) το α΄3μηνο του 2015 άνω των €100 δισ. και σε εκτιμήσεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα 3μηνα, προειδοποιώντας ότι η ρήξη με τους Δανειστές θα οδηγήσει σε πτώχευση και έξοδο από την Ευρωζώνη.
“Εν κατακλείδι, οι όποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις ή/και ρευστοποιήσεις θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τη συμφωνία, ή τη ρήξη της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς, ενώ δε μπορεί να αποκλεισθεί μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης και των συνεπειών της χαμηλής ρευστότητας, πριν την επίτευξη κάποιου είδους συμφωνίας” εκτιμά ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017