Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς - Νίκος Σακαρέλης [Wealth Financial Services] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – Νίκος Σακαρέλης [Wealth Financial Services]

28.05.2015 01:27

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

 

H Αγορά κινείται με χαμηλό όγκο συναλλαγών, τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα νέα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ “Brussels group” και Ελληνικής Κυβέρνησης, επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η Αγορά θα σταθμίσει τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών α τριμήνου, στα οποία θα έχει αποτυπωθεί η πολιτική αβεβαιότητα των διαπραγματεύσεων. 

Παράλληλα μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ροές από την αναδιάρθρωση δεικτών MSCI.

Αν η Αγορά συνεχίσει με χαμηλούς όγκους, οι ροές θα επιδράσουν καταλυτικά σε ορισμένες μετοχές και πιθανόν να δημιουργηθούν βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες, συνηθισμένο φαινόμενο σε αναδιαρθρώσεις δεικτών (indices rebalancing).

Την επόμενη εβδομάδα τα βλέμματα θα στραφούν στην αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, αλλά και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ για ELA και ενέχυρα Ελληνικών ομολόγων.

Η Αγορά, εκτός της γενικότερης ανακούφισης που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη συμφωνία, θα εξετάσει:

Τι και αν θα προβλέπει η συμφωνία για τα “κόκκινα” δάνεια των Τραπεζών. Παράλληλα η επαναφορά του waiver (εξαίρεση) για τα Ελληνικά ομόλογα θα γλυτώσει από τόκους τα Πιστωτικά Ιδρύματα.

Αν θα δοθούν χρήματα ώστε να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ και θεωρητικά να ανοίξει ο δρόμος για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο QE.

Τι θα ισχύσει με τον ΦΠΑ: Πολλές εταιρείες στο Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο αναμένουν με πιθανή μείωση του συντελεστή να αυξηθούν τα EBITDA τους. (Jumbo, Folie, Φουρλής, Πλαίσιο κτλ). Αντίστροφα εταιρείες Τροφίμων θα πληγούν αν αυξηθεί ο χαμηλός συντελεστής.

Αν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες εισηγμένες στα πρότυπα του 2011 (προοδευτική κλίμακα). Σε αυτή την περίπτωση θα επιβαρυνθούν οι κερδοφόρες εταιρείες του 2014 (π.χ. ΟΠΑΠ, AEGEAN κ.α.)

Αν οι αλλαγές στη φορολογία επηρεάσουν την τουριστική κίνηση, καθώς ο Τουρισμός είναι η ελπίδα της Κυβέρνησης για να αντιστραφεί το κλίμα ύφεσης το δεύτερο εξάμηνο.

Εξίσου δύσκολο κομμάτι θα είναι και η εφαρμογή της συμφωνίας. Είναι πάντως γεγονός ότι σε σχέση με τις αναδυόμενες Αγορές, οι Ελληνικές Τράπεζες εμφανίζονται φθηνότερες σε όρους P-BV με τις Ρωσικές να ακολουθούν.

Ο Γενικός Δείκτης, με όρους κερδοφορίας, εμφανίζεται πάλι ελκυστικός μαζί με τις Τουρκικές μετοχές που λόγω του πολιτικού και νομισματικού ρίσκου στην Τουρκία διαπραγματεύονται σε πολύ ελκυστικά επίπεδα.

Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει αντίσταση στις 850 μονάδες και στις 880 μονάδες ενώ στήριξη προσφέρουν οι 810 μονάδες και οι 790 μονάδες. 

Στον FTSE 25, η διάσπαση των 257 μονάδων θα οδηγήσει σε πρώτο στόχο στις 275 μονάδες με απώτερο στόχο τις 290 μονάδες. Στήριξη στον FTSE-25 προσφέρουν οι 239-240 μονάδες.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017