Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς- Βαγγέλης Σιούτης | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς- Βαγγέλης Σιούτης

23.05.2015 03:54

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

-Βαγγέλης Σιούτης

“Ανοδική η τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς όμως να προσθέσει κάποιο νέο στοιχείο στην τεχνική εικόνα της Αγοράς” αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Στο γνωστό εύρος διακύμανσης 800 με 850 μονάδες κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης συνεχίζοντας τη συσσώρευση που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου. Ενδοσυνεδριακά παρατηρούνται έντονες διακυμάνσεις με περιορισμένο τζίρο στηριζόμενες στην ειδησιογραφία της ημέρας χωρίς να μεταβάλλουν την συνολική εικόνα της Αγοράς.

Το Χρηματιστήριο συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής, να πιστεύει σε λύση και να μην φοβάται ακόμη τη ρήξη. Θα πρέπει σύντομα όμως να υπάρχουν πραγματικές εξελίξεις και όχι λόγια για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να διασπάσει τις 850 μονάδες και να κινηθεί προς τις κρίσιμες 905 μονάδες που συναντά τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών και στη συνέχεια στις 923 μονάδες που συναντά τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών και 945 μονάδες που είναι η κορυφή του 2015.Στον αντίποδα η περιοχή στήριξης του Δείκτη έχει ανέβει από τις 780 μονάδες στις 790 μονάδες, ενώ οι “Bollinger Bands” έχουν αρχίσει να στενεύουν κάτι που δείχνει ότι σε σύντομο διάστημα θα εκδηλωθεί έντονη κίνηση.

Στη σκέψη βέβαια των επενδυτών, πέρα από την επίτευξη μιας συμφωνίας είναι και το τι θα ακολουθήσει αυτής. Πως θα αντιμετωπιστούν οι εσωκομματικές τριβές, ποιοι Υπουργοί θα είναι αυτοί που θα την εφαρμόσουν, πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό και αν αυτή την φορά μπορεί να υπάρξει ωριμότητα και λογικές κινήσεις και όχι λαϊκισμός από τα κόμματα. Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά και αναμένει.

“Την επόμενη εβδομάδα θα μας απασχολήσει η σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών του G7 στη Δρέσδη ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και έκτακτο Eurogroup. Επίσης θα αναμένουμε για μία ακόμη εβδομάδα τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τον ELA” υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017