Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς [Απ.Μάνθος] | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς [Απ.Μάνθος]

19.06.2015 06:07
“Τελικά η αδυναμία του Γενικού Δείκτη να διακρατήσει τα κεκτημένα της μεγάλης ανόδου άνω των 800 μονάδων της περασμένης Πέμπτης, όχι μόνο προκάλεσε την ‘πυρπόληση’ της ζώνης στήριξης των 775 με 760 μονάδων αλλά στην πορεία, λόγω της έντονης γωνίας πτώσης, παρέσυρε και το τελευταίο οχυρό των ‘Buyers’ στις 705 μονάδες” αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.
Διαγραμματικό γεγονός, όπου τους οδήγησε σε άτακτη οπισθοχώρηση προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 660 με 645 μονάδων.

 

Τώρα ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η άμεση επαναφορά του Δείκτη άνω των 720 μονάδων για να μπορέσουμε να χαρακτηρίσουμε την περαιτέρω πτώση των 50 μονάδων έως τις 650 μονάδες, ως εκδήλωση ενός “exhaust καθοδικού candlestick” με την ενεργοποίηση ρευστοποιήσεων εκτόνωσης και αποφόρτισης χαρτοφυλακίων.

 

Ανοδικό σενάριο το οποίο εάν πραγματοποιηθεί θα γυρίσει το Δείκτη προς τη ζώνη επανεκτίμησης βραχυχρόνιας τάσης στις 750 μονάδες.

 

“Στην αντίθετη περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιήσει συνεχόμενα ημερήσια κλεισίματα κάτω από τα όρια των προηγούμενων σχηματισμών πυθμένων μεταξύ των 720 με 705 μονάδων θα ανοίξει την όρεξη των ‘Bears’ για μια περαιτέρω επώδυνη βύθιση προς τις 620 με 580 μονάδες, κίνηση η οποία θα ‘σέρνει μαζί της’ άσχημες μακροοικονομικές εξελίξεις για τη Χώρα” αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017