Τι σχολιάζει και εκτιμά ο αναλυτής Νίκος Σακαρέλης (Wealth Financial Services) | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζει και εκτιμά ο αναλυτής Νίκος Σακαρέλης (Wealth Financial Services)

18.12.2014 02:19

“Η Αγορά ανέμενε τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας, για να εκτιμήσει το πώς θα κινηθούν οι αμφιταλαντευόμενοι βουλευτές στις υπόλοιπες ψηφοφορίες”, αναφέρει ο Νίκος Σακαρέλης.

Το σκηνικό που θα διαμορφωθεί μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας θα είναι και το πιο σημαντικό, εντούτοις μια πρώτη εικόνα προέκυχε ήδη. Η περίοδος αυτή είναι και η καλύτερη για κάποιον που θέλει να αναλάβει το ρίσκο και να τοποθετηθεί σε περίπτωση που πιστεύει ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, οι εισηγμένες που επηρεάζονται περισσότερo από το πολιτικό ρίσκο είναι οι Τράπεζες, οι εισηγμένες ΔΕΚΟ και οι εταιρείες που πραγματοποιούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους αυτή την περίοδο, που μπορεί να είναι και προεκλογική ( π.χ.JUMBO-).

Τα τεχνικά σημεία στήριξης και αντίστασης σε περιπτώσεις πολιτικού ρίσκου δεν παίζουν καθοριστική σημασία, ιδιαίτερα για την Ελληνική Αγορά ομολόγων και μετοχών που δεν βρίθει ρευστότητας. Εντούτοις, στηρίξεις για το Γενικό Δείκτη εμφανίζονται στις 835 και 810 μονάδες ενώ αντιστάσεις τοποθετούνται στις 880 μονάδες και 930 μονάδες.

Το σενάριο για συμφωνία για εκλογή Προέδρου και κατόπιν εκλογές σε συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα είναι θετικό για την Αγορά, καθώς θα σημάνει την έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου.

“Σε περίπτωση που η απειλή της Morgan Stanley για έξοδο του Ρωσικού Χρηματιστηρίου από τους δείκτες της γίνει πραγματικότητα , τότε πιθανώς να επωφεληθεί η Ελληνική Αγορά από μια αύξηση της στάθμισης της στον MSCI Emerging Market Index” επισημαίνει ο αναλυτής της Wealth Financial Services.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017