Τι συζητήθηκε μέσα από τις κλειστές πόρτες στις 11 και τις 16 Φεβρουαρίου – Δείτε όλο το φάκελο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη στο Eurogroup | Mikrometoxos.gr

Τι συζητήθηκε μέσα από τις κλειστές πόρτες στις 11 και τις 16 Φεβρουαρίου – Δείτε όλο το φάκελο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη στο Eurogroup

18.02.2015 11:06

Απροσδόκητη κίνηση από το υπουργείο Οικονομικών – Περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του Έλληνα υπουργού, τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και τα προσχέδια που υποβλήθηκαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας
Τον φάκελο των εισηγήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup, στις 11 και τις 16 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση λίγες ώρες πριν την υποβολή του αιτήματος παράτασης της δανειακής σύμβασης.

 

Στην εισήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη στις 11 Φεβρουαρίου, στην πρώτη δηλαδή, συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει έκταση οχτώ σελίδων αναφέρονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Government Commitments, η πρόταση για μια νέα συνεργασία A New Partnership, το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η συμφωνία-γέφυρα A Bridge Program, η τεχνική παράταση Technical Extension.

Στις επόμενες πέντε σελίδες ακολουθεί η ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε στη συνεδρίαση η οποία, υπενθυμίζεται, έληξε χωρίς να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.

Στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου, που διεκόπη πρόωρα μετά το αδιέξοδο, η εισήγηση του κ. Βαρουφάκη είναι μόλις τριών σελίδων. Ακολουθεί ένα non paper της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεδρίαση, η οποία συνοδεύεται από δύο παραρτήματα: για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τη βιωσιμότητα του χρέους βάσει των συζητήσεων των τεχνικών κλιμακίων που είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου.

Ο φάκελος ολοκληρώνεται με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε και τα δύο προσχέδια των ανακοινώσεων από τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δείτε το περιεχόμενο του φακέλου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών

 

http://www.protothema.gr/economy/article/452552/deite-olo-to-fakelo-tis-diapragmateusis-varoufaki-sto-eurogroup/

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017