Τι σημαίνει το λευκό μαντήλι στο πέτο του Αλέξη Τσίπρα; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σημαίνει το λευκό μαντήλι στο πέτο του Αλέξη Τσίπρα;

13.02.2015 10:22

Η ενδυματολογική επιλογή Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, την πρώτη του ως πρωθυπουργός, σχολιάστηκε και μάλιστα έντονα. Ειδικά το μεταξωτό φουλάρι του και το λευκό μαντήλι στο πέτο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε το Συμβούλιο των Ευρωπαίων χωρίς γραβάτα, αλλά ήταν… διαβασμένος για να μην τον θεωρήσουν οι υπόλοιποι ηγέτες κακοντυμένο. Για να δείξει και σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είχε ένα λευκό μαντήλι στην πάνω τσέπη του σακακιού του και μεταξωτό κασκόλ.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε και καλά ενημερωμένος για τις τάσεις της ανδρικής μόδας. Άλλωστε, οι σχεδιαστές λένε συνεχώς πως «μπορεί να μην θέλετε να φορέσετε γραβάτα, αλλά για να αποφύγετε να εμφανιστείτε ντεμοντέ ή ντυμένοι πρόχειρα, βάλτε μαντήλι στο κοστούμι σας, αλλά μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις».
Κι αν δεν ήταν η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της πρωθυπουργική του θητείας «ειδική περίσταση», ποια θα ήταν;

Στο παρελθόν το μαντήλι στο σακάκι (και κυρίως το υλικό με το οποίο ήταν φτιαγμένο) συμβόλιζε την κοινωνικό – οικονομική κατάσταση του άνδρα που το φορούσε. Για παράδειγμα, ο Ριχάρδος ο Β’ της Αγγλίας (1367- 1400) ήταν ο πρώτος που παρακίνησε τους αριστοκράτες της αυλής του να υιοθετήσουν τα μαντήλια από μετάξι, τα οποία ήταν ακριβότερα.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017