Τι αναφέρουν F.T. και Reuters

F.T.: Ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές είναι η Ελλάδα, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, τονίζεται σε άρθρο των Financial Times…

Στο οποίο επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές και ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αθήνα θα τεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τους διεθνείς πιστωτές της.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σταθερά την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις έναντι της Ν.Δ., με τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίζει ότι αν εκλεγεί, θα απαιτήσει τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της χώρας…

Και την αναζωογόνηση της οικονομίας μέσω αύξησης των δημοσίων δαπανών, θέτοντας σε πορεία σύγκρουσης την Αθήνα με τους διεθνείς πιστωτές της.

REUTERS: Στην αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στη δεύτερη ψηφοφορία, αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται άλλους 12 βουλευτές, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Σταύρου Δήμα, στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Όπως τονίζεται, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Στον απόηχο του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, το χρηματιστήριο περιόρισε τις απώλειές του.

Πλέον ο Σαμαράς πρέπει να συγκεντρωθεί στην εύρεση των 12 ψήφων που του λείπουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως σημειώνει το Reuters, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι θα επιμείνουν μέχρι τέλους και δεν θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο θα τηρήσουν την κομματική πειθαρχεία, καθώς αναμένονται έντονες διεργασίες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.