Τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στερλίνα στις αγορές της Ασίας θα ερευνήσει η Bank of England | Mikrometoxos.gr

Τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στερλίνα στις αγορές της Ασίας θα ερευνήσει η Bank of England

07.10.2016 12:54
Τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στερλίνα στις πρωινές συναλλαγές της Ασίας θα ερευνήσει η Bank of England, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας. 
Η ραγδαία πτώση έως 10% οφείλεται πιθανότητα σε τεχνικό λάθος κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Να σημειωθεί ότι το επίμαχο trade ακυρώθηκε, ενώ επικράτησε πανικός στα dealing rooms έως ότου αποσαφηνιστεί τι συνέβη.
Η στερλίνα έφτασε να υποχωρεί 10% στα 1,1378 δολ. προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους traders, που προσπαθούσαν να ξεδιαλύνουν τι συνέβη ώστε να δικαιολογεί τη ραγδαία πτώση στο βρετανικό νόμισμα, όπως μεταδίδει ο Guardian.
Στη συνέχεια ανέκαμψε στα 1,2415 δολ.
Αρχικά ως αιτία της πτώσης θεωρήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande περί σκληρών διαπραγματεύσεων με τη Μ. Βρετανία για την έξοδό της από την Ε.Ε.
Όπως σχολιάζει αναλυτής της Think Markets, αυτό που συνέβη ήταν παρανοϊκό.
«Μπορείτε να το αποκαλέσετε flash crash αλλά αυτή η κίνηση καταδεικνύει πραγματικά πόσο χαμηλά μπορεί να υποχωρήσει το νόμισμα», τονίζει σε σχετικό σημείωμα σύμφωνα με το Bloomberg.
«Το σκληρό Brexit στοιχειώνει τη στερλίνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά στοιχεία έδειχναν, πως η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανθεκτική μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η στερλίνα άρχισε να κατρακυλά σε νέα χαμηλά 31 ετών, μετά τη δέσμευση της πρωθυπουργού Theresa May, ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit θα ξεκινήσουν έως τον Μάρτιο του 2017.
Η λίρα έχει πλέον χάσει το 15,5% της αξίας της έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση του δημοψηφίσματος και βρίσκεται σε 5ετές χαμηλό έναντι του ευρώ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017