Τιμή-στόχο τα 2,10 ευρώ από Axia Ventures για την Πειραιώς

Η ΕΚΘΕΣΗ: Τιμή-στόχο τα 2,10 ευρώ με σύσταση ΑΓΟΡΑ δίνει η Axia Ventures για την Τράπεζα Πειραιώς εν αναμονή των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, που θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 25 Νοεμβρίου. [περιθώρια ανόδου 72%)…

Η Axia Ventures αξιολογεί θετικά τον τίτλο της συστημικής τράπεζας, αναγνωρίζοντας τις μηδενικές ανάγκες κεφαλαίου, σύμφωνα με το βασικό και το δυσμενές σενάριο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, που αποδεικνύει ότι η τράπεζα είναι καλά κεφαλαιοποιημένη.

Κατά τους αναλυτές η τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει τάσεις βελτίωσης λόγω του χαμηλού κόστους χρηματοδότησης, της συνέχισης βελτιστοποίησης του κόστους και του μειωμένου ρυθμού νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, -τάση η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα-.

Η Axia Ventures αναφερόμενη στην πρόσφατη αδυναμία της μετοχής, σημειώνει ότι αυτό αντανακλά το πολιτικά έκρυθμο κλίμα και τις κλιμακούμενες ανησυχίες σχετικά με τις προεδρικές εκλογές το Φεβρουάριο του 2015. Η μεταβλητότητα, σημειώνει, ότι θα παραμείνει.

Οσον αφορά στα αποτελέσματα οι αναλυτές κάνουν λόγο για ζημίες 207 εκατ. από 277 εκατ. το τρίτο τριμηνο πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα από τόκους τοποθετούνται στα 506 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

* ,