Την υποχρέωση να πληρώσει 34 εκατ. ευρώ απέφυγε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ | Mikrometoxos.gr

Την υποχρέωση να πληρώσει 34 εκατ. ευρώ απέφυγε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

18.05.2015 14:10

Η κίνηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να δώσει 10,4 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει εφάπαξ τις οφειλές του «Δικέφαλου» προς το Δημόσιο φαίνεται πως απέτρεψε την ανάγκη πληρωμής το επόμενο φθινόπωρο, ενός ποσού που φτάνει τα 34 εκατ.

Τα τελευταία χρόνια η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είχε κάνει 43 προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια και με τις οποίες είχε πετύχει τα χρέη του να είναι «παγωμένα» και να μην απαιτείται η άμεση εξόφλησή τους.

Για αυτές τις υποθέσεις είχε οριστεί ως ημερομηνία εκδίκασης η 29η Σεπτεμβρίου. Αν δεν είχε υπάρξει καμία ιδιαίτερη εξέλιξη, όπως έγινε τώρα με την παρέμβαση του ομογενή επιχειρηματία, το πιθανότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να κερδίσει τη «δικαστική μάχη» και θα βρισκόταν, με απόφαση δικαστηρίου, να οφείλει συνολικά 34 εκ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να πληρωθούν άμεσα. Όλο αυτό, εκτός από οικονομική καταστροφή θα δημιουργούσε πρόβλημα τόσο με την ΟΥΕΦΑ όσο και με την ΕΠΟ.

Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό αποφεύχθηκε λόγω τις κίνησης Σαββίδη, που έδειξε πως έχει έρθει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκοπό όχι μόνο να την χρησιμοποιήσει σαν «άρμα» για άλλες δουλειές στην Ελλάδα, αλλά και για να αφήσει τη σφραγίδα του στην ιστορία του συλλόγου.

http://www.sportandbusiness.gr/latest-articles/item/45888-tin-ypoxreosi-na-plirosei-34-ekat-evro-i-pae-paok

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017