Την υπεράσπιση των χρεοκοπημένων νταβατζήδων της τηλεόρασης ανέλαβε εργολαβικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Την υπεράσπιση των χρεοκοπημένων νταβατζήδων της τηλεόρασης ανέλαβε εργολαβικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

25.08.2016 19:02

Την υπεράσπιση των χρεοκοπημένων νταβατζήδων της τηλεόρασης ανέλαβε εργολαβικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτιζόμενος απόλυτα με τους βαρόνους της διαπλοκής, που λήστεψαν τις τράπεζες με τα θαλασσοδάνεια και για 27 ολόκληρα χρόνια λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα, μονοπωλώντας τις προμήθειες και τα δημόσια έργα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της διατεταγμένης υπηρεσίας που του ανέθεσαν οι νταβατζήδες, ανέλαβε τη δέσμευση να καταργήσει το νόμο, με βάση τον οποίο διενεργείται σε λίγες μέρες ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να υπονομεύσει το διαγωνισμό και να διαμορφώσει μια συμμαχία με τα μπάζα του παλιού χρεοκοπημένου μιντιακού συστήματος, ανέθεσε στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκο να προβεί σε δηλώσεις υποστηρικτικές προς νταβατζήδες, οι οποίοι παίζουν τα ρέστα τους, εκβιάζοντας ανοιχτά την κυβέρνηση, προκειμένου να διατηρήσουν τις ντουντούκες της συμφοράς, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως όπλο εκβιασμού του πολιτικού συστήματος και όχημα για τις παράπλευρες επιχειρήσεις, στους χρυσοφόρους τομείς των δημοσίων έργων, των προμηθειών και των εξοπλιστικών.

Αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα η ΝΔ, σπεκουλάρει τους εκβιασμούς των βαρόνων της διαπλοκής, ενώ παράλληλα επιχειρεί να χειραγωγήσει το διαγωνισμό με υποσχέσεις για δήθεν επαναλειτουργία των καναλιών που δεν θα πάρουν άδεια.

Η ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νταβατζήδες αποκαλύπτει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, εμφανίζεται ως αιχμάλωτος της διαπλοκής γιατί πιστεύει ότι είναι το μόνο στήριγμά του για να επιβιώσει πολιτικά, αφού το κόμμα του αδυνατεί παντελώς να διαμορφώσει ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση να κερδίσει τις εκλογές…

Μάλιστα με δεδομένη τη θέση της κοινωνίας που εναντιώνεται στα προνόμια και την ασυλία των νταβατζήδων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο βέβαια δεν πρόκειται να του βγει σε καλό.

Άλλωστε η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σφυροκοπήσει επικοινωνιακά τη μεγάλη γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέροντας το πρόβλημα στη ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μια ισχυρή τάση αυτή των Καραμανλικών που εναντιώνεται στα ύποπτα παιχνίδια με τους βαρόνους της διαπλοκής.

Οι Καραμανλικοί δεν ξεχνούν τις βρόμικες επιθέσεις που δέχτηκε ο Κ. Καραμανλής από τους σημερινούς… συνεταίρους του Κυριάκου Μητσοτάκη και γι΄ αυτό οι αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν θα οδηγήσουν σε νέο κύκλο εσωστρέφειας τη ΝΔ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο χαρακτηρισμός των εκδοτών και των μεγαλοκαναλαρχών, ως Νταβατζήδες, ανήκει στον Κώστα Καραμανλή, που από τον Μπαϊρακτάρη κήρυξε τον πόλεμο εναντίον τους.

Το σκάνδαλο με τα παράνομα κανάλια της διαπλοκής που για 27 ολόκληρα χρόνια εκβίαζαν το πολιτικό σύστημα τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα την προσεχή Τρίτη.

Όσοι πλειοδοτήσουν στο διαγωνισμό θα μπορούν να εκπέμψουν νόμιμα, ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί θα κλείσουν.

Αμέσως μετά το διαγωνισμό της Τρίτης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο και το δημόσιο να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από αυτούς που για χρόνια είχαν αναγάγει την κλοπή δημόσιου χρήματος σε επάγγελμα.

Οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες θα πρέπει να περιμένουν τον Κυριάκο να γίνει Πρωθυπουργός, κάτι που είναι απίθανο, με τα σημερινά δεδομένα, για να ξαναστήσουν παράνομα κανάλια, με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται εκτός Κορυδαλλού, αφού οι περισσότεροι βαρόνοι αντιμετωπίζουν ήδη δικαστικές περιπέτειες και παραπομπές για κακουργήματα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017