Παραιτείται ο Καρχιμάκης – Αποχωρούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ | Mikrometoxos.gr

Παραιτείται ο Καρχιμάκης – Αποχωρούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

02.01.2015 22:27

Παραιτείται ο Καρχιμάκης – Αποχωρούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, με μια άκρως αιχμηρή ανακοίνωση, γνωστοποίησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Στην έξοδο από το κίνημα βρίσκονται και οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν επιτελικά καθήκοντα στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Παραιτείται ο Καρχιμάκης - Αποχωρούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, το επιτελείο του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου θα αποτελείται από τον Γιώργο Πεταλωτή, τον Συμέων Κεδίκογλου και τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Επίσης, θα συμμετέχουν ο στενός συνεργάτης του κ.Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος και ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης.

Τα γραφεία του νέου κόμματος βρίσκονται επί της οδού Πειραιώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το νέο κόμμα έχει ετοιμάσει και τις λίστες των ψηφοδελτίων του.

Ανακοινώνοντας την παραιτησή του από το ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ.Βενιζέλου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι μετέτρεψε το κόμμα σε «ενός ανδρός Αρχή».

Η ανακοίνωση του κ.Καρχιμάκη έχει ως εξής:

«Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.

Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά.

Μιχάλης Καρχιμάκης»

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017