Τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα καταβληθούν τα 246 εκατ. στο δημόσιο | Mikrometoxos.gr

Τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα καταβληθούν τα 246 εκατ. στο δημόσιο

03.09.2016 00:03
Τι προβλέπει ο νόμος για τις άδειες γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας για την καταβολή του αντιτίμου όπως διαμορφώθηκε με το τέλος της δημοπρασίας
Σύμφωνα με το νόμο 4387 του 2016 το τίμημα της κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε τρεις ισόποσες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου με τον εξής τρόπος.
  1. Η πρώτη δόση εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή του
  2. Η δεύτερη δόση εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και
  3. Η τρίτη εντός 24 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας

Όπως προέκυψε από την ανακοίνωση του γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνία Λευτέρη Κρέτσου, το ποσό των 246 εκατ. διαμορφώνεται ανά τηλεοπτική άδεια ως εξής:

  • Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ – 43.600.000€
  • Ιωάννης Καλογρίτσας – 52.600.000€
  • ΑΝΤ1 – 75.900.000€
  • Βαγγέλης Μαρινάκης – 73.900.000€

Η παράγραφος που περιγράφει την διαδικασία αποπληρωμής των τηλεοπτικών αδειών προβλέπει και τη διαδικασία σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου στο χρόνο που προβλέπεται. Σε περίπτωση που ο υπερθεματιστής δεν καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος εντός της ανωτέρω οριζόμενης προθεσμίας, εκπίπτει και τη θέση του λαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, σημειώνει ο νόμος, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος.

Η ανάκληση της άδειας σημαίνει πως αυτή κατακυρώνεται αυτόματα στον επόμενο συμμετέχοντα που είχε καταθέσει και την υψηλότερη χρηματική πρόταση, εν προκειμένω τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Όπως θα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, οι τέσσερις υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια διατηρούν την ιδιότητα του επιλαχόντα, με σειρά προτεραιότητας ανά ύψος χρηματικού αντιτίμου το οποίο και κατέθεσαν κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 4 άδειες, που θα δοθούν θα είναι “προσωρινές”, καθώς σε 20 μέρες θα ελεγχθεί, εκ νέου το “Πόθεν Έσχες”, των εταιρειών, που επικράτησαν για να κατοχυρωθούν οριστικά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017