Τζανακόπουλος: Κάλεσε το ΔΝΤ να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα «και να μη βασίζεται σε αναληθή στοιχεία»

Σκληρή επίθεση στο ΔΝΤ στον απόηχο του άρθρου του Πολ Τόμσεν εξαπολύει η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε το ΔΝΤ να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα «και να μη βασίζεται σε αναληθή στοιχεία».

Παραθέτοντας μία προς μία τις λανθασμένες εκτιμήσεις των περασμένων ετών που έριξαν έξω τα ελληνικά προγράμματα με φαραωνικές διαφορές από τις προβλέψεις και κάνοντας λόγο για ψευδή δεδομένα, ο Δημ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μη δεχθεί κανένα μέτρο μετά το 2018 και να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Η θέση της κυβέρνησης ήταν είναι και θα είναι κατηγορηματική: Δεν θα αποδεχτεί τη νομοθέτηση μέτρων μετά το πέρας του προγράμματος», τόνισε.

«Οι κκ Τόμσεν & Όμπσφελντ αναφέρουν πως το ΔΝΤ δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα & είναι υπερ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος. Την ίδια στιγμή οι 2 αξιωματούχοι αυτοαναιρούμενοι, αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα!»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν πως το Ταμείο δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα και είναι υπερ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, όμως, αυτοαναιρούμενοι, στο άρθρο τους αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα,

Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού έκλεισε τα σενάρια πρόωρων εκλογώνκαι ξεκαθάρισε ότι «δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους».