Τζακ, πώς θα περιέγραφες τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τζακ, πώς θα περιέγραφες τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;

01.04.2015 22:54

Η Δημοκρατία έχει ψεγάδια. Οι εκλογές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα κι αν ο εκλεγμένος εξελέγη με σαρωτική πλειοψηφία. Οι άνθρωποι κάνουν τεράστια λάθη. Οι φράσεις αυτές επαληθεύονται μ´ ένα επιχείρημα που ισχύει και για τις τρεις: Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Η γλυκυτάτη πρόεδρος της Βουλής, παρότι ευειδής και ευπροσήγορη , έχει καταφέρει να εξοργίσει όσους μιλούν ελληνικά. Η μανία της να σχολιάζει, να ειρωνεύεται και τελικά να υποπίπτει εις λάθη ένεκα του επίμονου χαρακτήρα της αλλά και της έλλειψης πείρας, θα αποτελέσει την αιτία για την οποία η σελίδα της στην ιστορία θα είναι μελανή!

Προφανώς , οι περισσοτέροι από τους βουλευτές  που την εψήφισαν το έχουν ήδη μετανιώσει ενώ όσοι την υποδέχτηκαν με αβρότητα και υπερβολική ευγένεια έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του σφάλματος . Φαντάζομαι ότι τώρα αισθάνονται όπως οι Τρώες όταν ανακάλυψαν την αλήθεια για το …Δούρειο Ίππο.

 

images

Αυτός που δείχνει να υποφέρει περισσότερο απ’ όλους όμως είναι ο Πρωθυπουργός. Ο άπειρος Αλέξης που, για κάποιο περίεργο λόγο, ήθελε με πάθος να κυβερνήσει την Ελλάδα στην πλέον κρίσιμη στιγμή της μεταδιδακτορικής περιόδου, βλέπει ότι εκτός από τη δική του σωρεία λαθών, αναγκάζεται να υποστεί τις συνέπειες που προκαλούν οι ακατανόητες πράξεις των πρωτοκλασσάτων στελεχών του, δηλαδή του Βαρουφάκη και της Ζωής.

Ο Τσίπρας ζήτησε σύγκληση της ολομέλειας για συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών προκειμένου να ζητήσει τη συναίνεση των αντιπάλων του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει δανεικά απ’ τους εταίρους χωρίς όρους. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να αρπάξει τη σύμφωνη γνώμη και των 300 βουλευτών για ένα τουλάχιστον ζήτημα, π.χ. για να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο μικρός πρωθυπουργός, αντί να προσπαθήσει έστω αυτό, επιτέθηκε στους αντιπάλους του κατηγορώντας, στηλιτεύοντας , προσβάλοντας.

Σε συνέχεια όμως της ακατανόητης αυτής τακτικής έρχεται να προστεθεί και το αξιοδάκρυτο σόλο της Προέδρου, που μέσα σε ένα λεπτό προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που είχαν προκαλέσει οι οξύτατες ομιλιές Τσίπρα, Μιχαλολιάκου και Σαμαρά. Το νομικό λάθος στο οποίο υπέπεσε ήταν όχι μόνο σοβαρότατο αλλά και αχρείαστο! Έδωσε το λόγο σε υπουργό (για να απαντήσει επί προσωπικού) σε συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο αρχηγών. Κι ενώ όλη η Βουλή κραύγαζε εξαιτίας του λάθους, εκείνη αποφάσισε να επιμείνει “δασκαλεύοντας” μάλιστα ακόμα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

images-1

Το χειρότερο όμως είναι αυτό που έκανε σήμερα: Το πρωί κάποιοι αντεξουσιαστές εισήλθαν στον προαύλιο χώρο για να “διαμαρτυρηθούν”. Φυσιολογικές κινήσεις , ανεκτές σε κάθε δημοκρατικό κράτος. Κάποιοι ανεγκέφαλοι αστυνομικοί που παρεξηγούνται εύκολα , όχι μόνο τους εμπόδισαν να εισέλθουν στο κτίριο αλλά προχώρησαν σε επιθετικές κινήσεις πέραν από κάθε φαντασία και τούς συνέλαβαν.

Εκείνη όμως που οφείλει πάνω απ’ όλους να προστατεύει τη Βουλή, η Κωνσταντοπούλου δηλαδή , έσπευσε δικαίως να διαμαρτυρηθεί για τη βαρβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τους αντεξουσιαστάς και τόνισε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή αλλά για “αντικανονική είσοδο” . Ακόμα  δε κι όταν ο εκπρόσωπος Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι “ήταν προκλητική και ακατανόητη η ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου” εκείνη τον διόρθωσε λέγοντας ότι δεν είχε σωστή πληροφόρηση.

 

Μία εκπληκτική σκηνή του έργου “As good as it gets” διαδραματίζεται όταν η γρμαμματέας της εκδότριας του Τζακ Νίκολσον, τον πλησιάζει και τον ρωτά πώς γίνεται να περιγράφει τόσο καλά τις γυναίκες! ” Ηοw do you write women so well?” ρωτά η ξανθιά μπίμπο. Κι ο Τζακ απαντά : ” Ι think of a man. Then I take away reason and accountability”!

Μπορεί η ατάκα να είναι σεξιστική. Αλλά είναι υπέροχη, κυρίως τώρα που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την…Πρόεδρο!

Με αγάπη

Ο Είρων

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017