Τζακ Λιου: Σοκ στην αμερικανική οικονομία αν δεν βρεθεί συμφωνία για την Ελλάδα | Mikrometoxos.gr

Τζακ Λιου: Σοκ στην αμερικανική οικονομία αν δεν βρεθεί συμφωνία για την Ελλάδα

17.06.2015 19:47
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Τζακ Λιου: Σοκ στην αμερικανική οικονομία αν δεν βρεθεί συμφωνία για την Ελλάδα

Για πιέσεις προς όλες τις πλευρές ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, μίλησε σε επιτροπή του Κογκρέσου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας ανησυχία για τις αρνητικές εξελίξεις σε περίπτωση ενός «ναυαγίου» στη διαπραγμάτετυση. «Εξωτερικά σοκ μπορούν να πλήξουν την αμερικανική οικονομία» προειδοποίησε.

“Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, δήλωσε ο Τζακ Λιου καταθέτοντας σε Επιτροπή του Κογκρέσου, ενώ προειδοποίησε ότι “εξωτερικά σοκ” μπορεί να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.

“Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών όπως την γνωρίζουμε σήμερα, τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Λιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Αμερικανός υπουργός επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Ελλάδα όπου “οι διαπραγματεύσεις και ο δρόμος προς μια συμφωνία είναι σύνθετοι και γεμάτοι με προκλήσεις”.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017