Τεχνική προσέγγιση της αγοράς με τον… χάρακα του Απόστολου Μάνθου | Mikrometoxos.gr

Τεχνική προσέγγιση της αγοράς με τον… χάρακα του Απόστολου Μάνθου

30.03.2015 20:38

Ο Γενικός Δείκτης “δέσμιος” της επικίνδυνης πολιτικοοικονομικής ολίσθησης, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να κρατηθεί άνω της βραχυχρόνιας στήριξης των 750 μονάδων και κυρίως άνω της πολύ σημαντικής γραμμής, που ενώνει τους προηγούμενους δύο τοπικούς πυθμένες, στις 726 μονάδες περίπου, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Η διακράτηση, ή μη, αυτών των δύο επιπέδων θα καθορίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την περαιτέρω πορεία του Δείκτη. Έτσι όσο ο Γενικός Δείκτης αντιστέκεται στις “καθοδικές σειρήνες” λαμβάνοντας τιμές, σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος, άνω της περιοχής στήριξης των 750 μονάδων, μπορεί να θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για την υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων, ανοίγοντας το δρόμο για τη σημαντική πύλη ανόδου των 816, 834 και 847 μονάδων.

Πύλη η οποία όμως μπορεί να ανοίξει διάπλατα λόγω και του πιεσμένου καθοδικού ελατηρίου, με ένα νέο άκρως εκρηκτικό και καταλυτικό.

Στην απευκταία όμως περίπτωση που ο Δείκτης προκαλέσει πτωτική διάρρηξη, κυρίως του επιπέδου στήριξης των 726 μονάδων, τότε θα πρέπει να αναμένουμε βίαιο καθοδικό “crescendo” χαμηλότερα των 686 μονάδων.

Βέβαια η “υφή” του Γενικού Δείκτη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια έντονης κατάβασης, καθώς πλέον το 50% της κάθε κίνησής του ελέγχεται από 8 τίτλους, όπως η ΕΕΕ, ο ΤΙΤΚ, ή το ΦΦΓΚΡΠ, που εδώ και καιρό έχουν αποστασιοποιηθεί από τον Τραπεζικό “κατατρεγμό|.

“Σε ισχύ παραμένει στο εβδομαδιαίο chart τιμών και το θετικό pattern που ‘υποβόσκει’ εδώ και μήνες στο γνωστό ταλαντωτή Relative Strength Index (RSI) με την αποτύπωση μιας ανοδικής απόκλισης (Bullish Divergence) σε σχέση με τη καταγραφή νέων τοπικών χαμηλών του Γενικού Δείκτη” αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017