Τεχνικά παραμένουμε σε θετικό momentum - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τεχνικά παραμένουμε σε θετικό momentum

24.05.2015 03:21

Η εβδομάδα μας έκλεισε με κέρδη δοκιμάζοντας το πολύ σημαντικό 855-870 επίπεδο που είναι και η μεσοπρόθεσμη αντίσταση μας. Οι τζίροι που δοκιμάζεται το επίπεδο είναι χαμηλοί με τους περισσότερους να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας εξελίξεις σε σχέση με την πιθανολογούμενη συμφωνία που διακαώς περιμένει ολόκληρη η χώρα.

 

Κοντινή στήριξη έχουμε στις 830 μονάδες και κύρια το 800 επίπεδο θυμίζοντας πως το stop μας είναι στις 790.

 

Μία κατοχύρωση του 865 θα δώσει αν μη τι άλλο τις 890-905 μονάδες ενώ μία κατοχύρωση του μήνα πάνω από τα επίπεδα θα μας αλλάξει την πτωτική τάση που μας ταλαιπωρεί από τον περσινό Μάρτιο.

—————–
Τεχνικά παραμένουμε σε θετικό momentum δοκιμάζοντας το πολύ σημαντικό επίπεδο των 860-870 μονάδων που χρειάζεται τζίρο για κατοχύρωση και είναι επίπεδο που ουσιαστικά μπορεί να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη τάση μας σε ανοδική από πτωτική σε περίπτωση που κατοχυρωθεί τέλος του μήνα.
Οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές που είναι εκτός αγοράς στην παρούσα δεν χρειάζεται να αναλάβουν κίνδυνο μιας και ακόμα και διάσπαση να γίνει μπορούν να εισέλθουν ή να περιμένουν κάποια διόρθωση σε δεύτερη φάση για αγορές ή σε περίπτωση διόρθωσης από τα επίπεδα μπορούν και πάλι να δουν σε χαμηλότερα επίπεδα ενδιαφέρουσες αποτιμήσεις.
Οι επιλογές μας (excel) στο μεγαλύτερο μέρος τους παραμένουν σε Long κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι έχουν πολύ κοντινά stop. Ο τραπεζικός κλάδος είναι στο πολύ σημαντικό 690 επίπεδο που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση της κίνησης προς τις 760 μονάδες. Εν κατακλείδι παραμένουμε αισιόδοξοι λόγω του ότι πλέον δεν έχουμε αντίπαλο πολιτικό δέος που μπορεί να προβληματίσει την χώρα οπότε η λύση είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ακόμα και μία εσωτερική ρήξη να υπάρξει τα περισσότερα κόμματα είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε στήριξη για να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί μία μεσοπρόθεσμη λύση στην οικονομία της χώρας. Η αγορά βλέπει αυτό σαν δεδομένο για αυτό και έχει αυτή την θετική συμπεριφορά σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα. Φυσικά δεν αποκλείονται οι όποιες αναταράξεις μιας και ακόμα δεν έχουμε συνολική λύση.
Για να δούμε μία συνολική ανάκαμψη πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει εκτός από κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ένας νέος δανεισμός που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της χώρας αλλά και λύση ως προς την βιωσιμότητα του χρέους.
Κλειδί για την έστω και βραχυπρόθεσμη λύση είναι αν θα συμμετέχει ή όχι το ΔΝΤ που ουσιαστικά προβληματίζει με βάση το καταστατικό του. Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι ο χρόνος μιας και κυλάει εναντίον μας σε μία φάση που η οικονομία είναι εύθραυστη και χρειάζεται άμεσες λύσεις. Καλή εβδομάδα.
———————
Ηλίας Ζαχαράκης
Fast Finance Sec.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017