Τα 5 “χαρτιά” που υπόσχονται τρελλές αποδόσεις για το 2017

  • ΤΑ 5 ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΟ 2017

Κάθε τέλος του χρόνου και αρχή της καινούργιας χρονιάς οι επενδυτές βομβαρδίζονται για τα top picks από πολλούς αναλυτές και χρηματιστηριακές.

Βασικό στοιχείο για εμάς είναι εκτός από το να είναι βαθειά υποτιμημένη η εταιρεία, να έχει ικανοποιητική εμπορευσιμότητα ώστε να μπορεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια.

Διαβάζουμε κάθε χρόνο για top pick την Χ μετοχή, αλλά βρε παιδιά ο σκοπός είναι να μπορέσουμε να βάλουμε αρκετά κέρδη και όταν θέλουμε να πουλήσουμε, να μπορούμε!!!

Εμείς έχουμε μία παράδοση να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα.

Τώρα πάμε στα χαρτιά που πιστεύουμε ότι θα δώσουν τρελές αποδόσεις για το 2017.

 

CENERGY

 

Όταν πέρυσι δεν άρεσε σε κανένα η ΓΕΚΤΕΡΝΑ γιατί δεν είχε ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ, εμείς φωνάζαμε στο 1.20 και κάτω, το πόσο υποτιμημένη ήτανε.

Η χρονιά μας δικαίωσε, με το χαρτί να διπλασιάζεται να βρίσκεται τώρα στα 2,3500 ευρώ. Αντίστοιχη περίπτωση είναι η μετοχή της CENERGY, παρ’όλες τις (προ)ειδοποιήσεις ότι θα απορροφήσει την ΧΑΚΟΡ (το παλτό του ομίλου) και ότι ακόμα δεν βγάζει κέρδη.

Δηλαδή, δεν έχει ακόμα την ορατότητα που θέλουν οι αναλυτές. Εμείς θεωρούμε ότι το αδύναμο ευρώ ευνοεί τα μέγιστα τα…”ΣΩΛΚ” και το μέλλον τους προμηνύεται λαμπρό.

Μόλις πρόσφατα αρχίζει να παίζει δυνατά και ο αγωγός EASTMED. Θεωρούμε απόλυτα εφικτό στόχο για την μετοχή το 1,10-1,20 δηλαδή μία κεφαλαιοποίηση 200-220 εκατ. ευρώ.

 

AEGEAN

 

Οι αναλυτές φάγανε σκωτσέζικο ντους το 2016. Βλέπανε κέρδη 82 εκ. ευρώ στην αρχή του 2016 και τώρα έχουνε προσγειωθεί ανώμαλα στα 35 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το χαρτί να βρεθεί από τα 9.00€ στα 6.00€.

Εμείς θεωρούμε την AEGEAN το απόλυτο Greek Play για το 2017. Βλέπουμε μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ευτυχή συγκυρία να έχει πάρει μεγάλη προβολή λόγω Μπαράκ Ομπάμα και να είναι ένα ασφαλές καταφύγιο στην λεκάνη της Μεσογείου.

Συγχρόνως γίνονται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις για υποδομές βλέπε FRAPORT για αεροδρόμια και HILTON, ΑΣΤΕΡΑΣ κλπ.

Η εταιρεία στα 6.50€ κοστίζει περί τα 460 εκ. ευρώ και με εκτίμηση το καθαρό ταμείο στο τέλος 2016 !!! να είναι στα 200 εκ. ευρώ δηλαδή το 43.5% της κεφαλαιοποίησης.

Η εταιρεία είναι μηχανή παραγωγής μετρητών και πιστεύουμε ότι τα κέρδη του 2016 θα είναι τα χαμηλότερα για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

 

FOLLI-FOLLIE

 

Ότι είναι φθηνή fundamentally το ξέρουν όλοι.

Εμείς όμως παίρνουμε το στοίχημα ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουν τα FOLLI-FOLLIE σε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές…

Με αποτέλεσμα, αυτό να αποτελέσει την καύσιμη ύλη για την άνοδο της μετοχής.

 

ALPHA BANK

 

Η αγαπημένη μας τραπεζική μετοχή και όχι άδικα, έχοντας τον ισχυρότερο δείκτη core tier 1 ex DTC από όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως βλέπετε, η μετοχή είναι σχεδόν στην τιμή της αύξησηΑΜΚ, χθες έκλεισε στα 1,9800€.

Επειδή πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπει στο QE με αυτή ή με άλλη κυβέρνηση, βλέπουμε ότι μπορεί να δικαιολογήσει μία αποτίμηση P/TBV=0.60. Άρα ο δρόμος είναι ανοιχτός ….

 

EUROBANK

 

Με το χειρότερο δείκτη core tier 1 ex DTC από όλες τις συστεμικές τράπεζες με αποτέλεσμα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα ζορίσουνε πολύ.

Αλλά επειδή εμείς βλέπουμε, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, τα πράγματα να πηγαίνουν καλά και η ΕΚΤ να μην αλλάζει το καθεστώς για τα DTC και επειδή η EUROBANK έχει το υψηλότερο beta το χαρτί θα πάρει φωτιά.

____

Προσδεθείτε για μία πτήση με πολλά σκαμπανεβάσματα για το 2017, αλλά η υπομονή και η πειθαρχία θα ανταμειφθούν.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και καλά κέρδη.

Από τον Ειδικό συνεργάτη του μ/μ