Τα ύστερα του κόσμου: Θριαμβολογεί η ΝΔ, που έβαλε τέλος στην… ανομία

Να πάρει το πάνω χέρι σε μία μάχη που διεξήχθη στο πεδίο ανομίας και της διαπλοκής το οποίο η ίδια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις τους εξέθρεψαν επιχειρεί το Μοσχάτο, με πηγές της ΝΔ να κάνουν λόγο για «πολιτική ήττα και άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης» μετά τη συμφωνία για συγκρότηση του ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν σταθερά υπέρ των Ανεξάρτητων Αρχών» σημειώνουν πηγές της Πειραιώς, επισημαίνοντας πως αυτή η στάση αφορά «πραγματικά Ανεξάρτητες και ισχυρές Αρχές που είναι σε θέση να υπηρετήσουν την αποστολή τους».

«Με την αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας απετράπη το επιχειρούμενο “μιντιακό” πραξικόπημα» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι «απετράπη το “μαύρο” στην ενημέρωση που αποπειράθηκε ο κ. Παππάς που θα έστελνε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο». Ωστόσο διαφεύγει της προσοχής της ΝΔ η ζημία την οποία έχει υποστεί το Δημόσιο επί 27 έτη…

Επαναφέροντας τα περί προσπάθειας ελέγχου της ενημέρωσης από την κυβέρνηση, στο Μοσχάτο υπογραμμίζουν τη σημασία της απόφασης του ΣτΕ, τονίζοντας πως «με τη σημερινή συμφωνία για συγκρότηση του ΕΣΡ, διασφαλίσαμε ότι κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει. Καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί».

Περαιτέρω οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ΝΔ… έβαλε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο Νίκος Παππάς (!). «Πετύχαμε ότι θα υπάρξει ένα πραγματικά αντικειμενικό, αμερόληπτο και ισχυρό ΕΣΡ, που θα επιτελέσει με ευθύνη το ρόλο του και θα υπηρετήσει στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το Σύνταγμα και τις επιταγές του.

Με την δήλωση του Προέδρου της Βουλής και σε ένα βαθμό με τη δήλωση του κ. Παππά, η Κυβέρνηση παραδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση, το λάθος της με τις τέσσερις (4) άδειες. Είναι αυτονόητο ότι είναι θέμα στοιχειώδους ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης να τηρήσει τη δήλωση που έκανε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών» καταλήγουν πηγές της ΝΔ.