Τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα και ειδικά όταν πρόκειται για τα χρήματά σας…

Η συνταγή της επιτυχίας στις χρηματαγορές

http://www.investor.gr/

 • Αποφασίστε τον τύπο της επένδυσης που θέλετε να κάνετε: Ενδοσυνεδριακές επενδύσεις, επενδύσεις swing ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις διακράτησης θέσης.
 • Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύετε πάντα σύμφωνα με ένα επενδυτικό πλάνο. Το πλάνο πρέπει να συμβαδίζει με το μυαλό, τα χρήματα και τη μέθοδο.
 • Το ποσό των χρημάτων που θα ρισκάρετε εξαρτάται από το σημείο εισόδου, το σημείο εξόδου, το στοπ που έχετε τοποθετήσει, την κατεύθυνση της αγοράς και το σημείο που θέλετε να πάρετε μέρος των κερδών. Όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να προκαθοριστούν πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επένδυση. Αν δεν έχετε ένα πλάνο, τότε θα ακολουθήσετε μόνο την τιμή και αυτό αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι επενδυτές χάνουν.
 • Φροντίστε να διατηρήσετε ένα συγκεκριμένο στόχο για καθε μήνα. Π.χ. θέλετε να αυξάνετε τον λογαριασμό σας κατά 5 – 10% κάθε μήνα ή θέλετε να κερδίζετε 30 μονάδες από κάθε επένδυση. Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους τους οποίους μπορείτε να επιτύχετε.
 • Αποδεχτείτε τις ζημιογόνες επενδύσεις. Η αγορά είναι πολύ μεγάλη και απρόβλεπτη. Οι επενδύσεις είναι ένα παιχνίδι πιθανοτήτων  και το επενδυτικό σας πλάνο πρέπει να σας παρέχει ένα επιπλέον προβάδισμα. Ακόμα και οι επαγγελματίες θεωρούν ότι η επίτευξη 5 κερδοφόρων επενδύσεων στις 10 αποτελεί μία πολύ καλή αναλογία ρίσκου απόδοσης.
 • Διατηρήστε μία αναλογία ρίσκου απόδοσης τουλάχιστον στο 1:2. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ρίσκο π.χ. 50 μονάδων τα κέρδη σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100. Αυτό επιτρέπει την αύξηση του κεφαλαίου σας ακόμη κι αν μετά από μία κερδοφόρα επένδυση έχετε 2 ζημιογόνες.
 • Επικεντρωθείτε περισσότερο στις ζημίες. Πάντα να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο. Αν αποδεχτείτε ότι οι ζημίες σας είναι αναπόφευκτες, έχετε προβάδισμα. Να προσέχετε τις ζημίες σας και τα κέρδη θα έρθουν μόνα τους.
 • Να θυμάστε ότι η επίτευξη κερδών από την αγορά συναλλάγματος δεν είναι κάτι δύσκολο. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο-είναι να κερδίζετε συνέχεια. Και εδώ είναι που εμφανίζεται η πειθαρχία και η υπομονή. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στο σύστημά σας και πρέπει να το ακολουθείτε πιστά ακόμα και όταν πραγματοποιείτε συνεχόμενες ζημίες. Πρέπει πάντα να ακολουθείτε ένα πλάνο, το οποίο θα προσπαθείτε να τελειοποιήσετε.
 • Η κεφαλαιοποίηση είναι έγκλημα για τις επενδύσεις. ξεκινήστε με ένα λογικό ποσό χρημάτων από το οποίο θα ρισκάρετε 2% του λογαριασμού σας σε συγκεκριμένο χρόνο και αφήστε τα κέρδη μέσα για να αυξήσουν το λογαριασμό σας.
 • Αν δεν έχετε πλάνο, απλά σημαίνει ότι τζογάρετε και δεν βλέπετε τις επενδύσεις ως επάγγελμα. Είναι προτιμότερο να πάτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο. Τουλάχιστον, χάνοντας τα χρήματά σας εκεί θα περάσετε καλά .
 • Αν έχετε πλάνο και το ακολουθείτε ανήκετε στο 20% των κορυφαίων επενδυτών.

Τέλος, τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα και ειδικά όταν πρόκειται για τα χρήματά σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να επηρεάζεστε από τα συναισθήματα του φόβου και στης απληστίας, αλλά δεν πρέπει. Θα πρέπει να φτάσετε στο σημείο να μην επηρεάζεστε από αυτά. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, δεν είναι ακατόρθωτο.

Το έχουνε επιτύχει πολλοί οπότε μπορείτε και εσείς. Το μόνο που απαιτείται είναι αυτογνωσία και εκπαίδευση.

* ,