Τα παράδοξα του ΦΠΑ. Με 13% το χοιρινό σουβλάκι, με 23% αν είναι αλατισμένο! | Mikrometoxos.gr

Τα παράδοξα του ΦΠΑ. Με 13% το χοιρινό σουβλάκι, με 23% αν είναι αλατισμένο!

20.07.2015 00:40

news247 : Διαφοροποιήσεις στις τιμές δεκάδων προϊόντων, που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ επιφέρουν οι αλλαγές στον ΦΠΑ, βάζοντας «φωτιά» στο καλάθι της νοικοκυράς.

 

 

Αναλυτικά παραδείγματα για τους συντελεστές ΦΠΑ που θα ισχύσουν από αύριο και διαφοροποιούνται ανάλογα με το σημείο πώλησης του προϊόντος ή το επίπεδο επεξεργασίας του περιλαμβάνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

 

Για παράδειγμα το μπουκάλι το νερό στο περίπτερο θα έχει συντελεστή 13%, ενώ αν καταναλωθεί σε κατάστημα εστίασης θα έχει 23%.

 

Για αγορά στο κρεοπωλείο κιμά μισό- μισό μοσχαρίσιο και χοιρινό το χοιρινό να επιβαρυνθεί με 13% και το μοσχαρίσιο με 23%.

 

Το σουβλάκι χοιρινό στο κρεοπωλείο θα έχει ΦΠΑ 13% ενώ αν είναι αλατισμένο ή «εμπλουτισμένο» με πιπεριές, ο ΦΠΑ θα αυξάνεται στο 23%.

Επίσης το παναρισμένο κοτόπουλο, λόγω της επεξεργασίας που έχει προηγηθεί, θα έχει ΦΠΑ 23% ενώ κανονικά το κοτόπουλο έχει ΦΠΑ 13%.Τα μακαρόνια θα έχουν ΦΠΑ 13% ενώ τα τορτελίνια ( που περιέχουν γέμιση ) 23%.

Τα παραδείγματα της εγκυκλίου είναι τα ακόλουθα: – Κρέατα:…

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ta-paradoxa-tou-fpa-me-13-to-chirino-souvlaki-me-23-an-ine-alatismeno-ta-makaronia-sto-13-ke-ta-tortelinia-23/

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017