Τα παιδία παίζει… | Mikrometoxos.gr

Τα παιδία παίζει…

15.02.2015 23:48
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ

Μετά το Eurogroup το όνομα του Προέδρου

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρόσωπο που θα προτείνει για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία στη βουλή, ανακοίνωσε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μετά το Eurogroup το όνομα του Προέδρου

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα, Κυριακή, ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πρόσθεσε ότι σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας και για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη.

“Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε”, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι “είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη”.

Το φαβορί, η έκπληξη και το φλερτ που δεν έγινε…γάμος
Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) το μυστικό «επτασφράγιστο» και τον γρίφο αναπάντητο επιχείρησε να κρατήσει μέχρι την ύστατη ώρα στο «συρτάρι» του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι η αποτυχημένη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ανέβαζε εκ των πραγμάτων τον πήχη και τις προσδοκίες για το μετεκλογικό σκηνικό, παρότι η νέα κυβέρνηση είχε «με το καλημέρα» να ανέβει την ανηφόρα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την οριστική έξοδο από την κρίση. Ετσι στο γραφείο του πρωθυπουργού πέρασαν από τις… χαραμάδες της «καυτής» συγκυρίας και οι προτάσεις για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, ενώ στη δημοσιότητα κυριαρχούσε το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου – μάλιστα ήταν το «Εθνος της Κυριακής» που αρχικά (από την προεκλογική περίοδο) είχε καταγράψει τις σχετικές πληροφορίες.

Εντούτοις, η συζήτηση συνεχίστηκε επί μακρόν και μέχρι τις τελευταίες μέρες δεν είχε βγει «λευκός καπνός» από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί; Διότι, όπως λένε έγκυρες πηγές, ο κ. Τσίπρας είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να κρατήσει αρκετά εναλλακτικά σενάρια ανοιχτά, ώστε να τραβήξει την κατάλληλη στιγμή το «χαρτί» με το κατάλληλο όνομα για την επόμενη μέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017