Τα μονά-ζυγά ισχύουν στα αυτοκίνητα… Οχι στα δικαστήρια | Mikrometoxos.gr

Τα μονά-ζυγά ισχύουν στα αυτοκίνητα… Οχι στα δικαστήρια

16.05.2015 04:09

Κώστας Καίσαρης

Τα μονά-ζυγά ισχύουν στα αυτοκίνητα… Οχι στα δικαστήρια

Η μια «τελειώνει» τους 26 της εγκληματικής οργάνωσης ο Ανδρεάδης. Την άλλη τους «τελειώνει» ο Ινφαντίνο. Αύριο ίσως διαβάσουμε ότι θα επιληφθεί του θέματος το διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ή ότι θα αναβιώσει η δίκη της Νυρεμβέργης. Να τα ξαναπούμε, λοιπόν, για μια ακόμα φορά. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους την έχουνε δύσκολα.

Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα με έπαιρνε το βράδυ ο ύπνος. Ούτε στο δεξί πλευρό ούτε στο αριστερό. Ούτε ανάσκελα ούτε μπρούμυτα. Ετσι πάει όμως: Οπως στρώνει ο καθείς κοιμάται. Κάποιες άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι της πλάκας. Οπως των έξι διαιτητών. Με δεδομένο, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Είτε θα απαλλαγούν με βούλευμα είτε θα αθωωθούν στο δικαστήριο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι επειδή τους πήρε τις σφυρίχτρες ο Ανδρεάδης, θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Δεν θα βάλουμε και τα κλάματα αν τελειώσει άδοξα η ένδοξη καριέρα του Αμπάρκιολη.

Το αντίθετο μάλιστα. Και τώρα στα πλέι οφ, αλλά πολύ περισσότερο στο επόμενο πρωτάθλημα, θα σφίξουν οι κώλοι. Το τσουβάλιασμα, λοιπόν, «οι 26 της εγκληματικής οργάνωσης» είναι λάθος. Ούτε όλοι είναι (κατά τον Ανδρεάδη) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ούτε έχουνε στις πλάτες τους τις ίδιες κατηγορίες. Τι στοιχεία υπάρχουν π.χ. για Παπανικολάου-Υφαντή; Επί της ουσίας τίποτα. Μόνο η κατάθεση Κούγια. Κι ύστερα από δύο χρόνια μάλιστα. Στην καταρχήν κατάθεση στον Κορέα, ούτε τον έναν είχε αναφέρει ούτε τον άλλον. Στη νεότερη κατάθεσή του έβγαλε έναν (τον Μαρινάκη) και πρόσθεσε δύο. Με ποια στοιχεία; Επί της ουσίας με κανένα.

Ενας ένας , είτε αυτοί που υποτίθεται εκβιάστηκαν είτε αυτοί που συμμετείχαν σε παρασυναγωγές όπως αναφέρει ο Κούγιας, καταθέτουν ενόρκως ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ο Σάββας της Κοζάνης ότι ουδέποτε εκβιάστηκε, ο Βούρβαχης του Ηρακλείου ότι ουδέποτε βρέθηκε μαζί τους. Κανένας πρόεδρος ΕΠΣ δεν βάζει στο κάδρο Παπανικολάου-Υφαντή. Αντίστοιχη ένορκη βεβαίωση έχει κάνει και ο Κύρος Βασσάρας  του οποίου την αξιοπιστία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Το να λέμε όμως, τέλος από το ποδόσφαιρο οι «26» είναι μια κουβέντα. Κι όταν αφορά παράγοντες και διαιτητές, νο πρόμπλεμ. Σ’ έναν εργαζόμενο όμως, όπως ο Παπανικολάου και ο Υφαντής, πώς μπορεί να βγει και να το πει αυτό ο ανακριτής; Αδιανόητο.

Δικαίωμα σε προφυλάκιση ο ανακριτής έχει. Στη στέρηση της ελευθερίας. Στέρηση στο δικαίωμα της εργασίας, γίνεται; Και πού έχει γίνει αυτό; Στο Δημόσιο και με καταδικαστικές αποφάσεις στην πλάτη τους, οι εργαζόμενοι παίρνουν κανονικά το μισθό τους. Μέχρι να αποφασίσει ο Αρειος Πάγος. Θυμάμαι όταν είχανε τσουβαλιάσει και προφυλακίσει τον Σάκη τον Κεχαγιόγλου. Για το παραδικαστικό κύκλωμα με Γιοσάκη κλπ. μάλιστα. Οπως μου έλεγε μια φίλη εφέτης, τη μια μέρα βγήκε από τον Κορυδαλλό με περιοριστικούς όρους και την άλλη πήγε κανονικά στο δικαστήριο. Ο ανακριτής δεν είχε βάλει όρο να μη δικηγορεί για να μην είναι σε επαφή με δικαστές. Με βασικό μάρτυρα και σ’ αυτήν την υπόθεση τον Αλέξη Κούγια.

Που επίσης είχε διαφοροποιηθεί από την αρχική κατάθεσή του. Οπως και τώρα. Αλλα είχε πει καταρχήν στον Κορέα, άλλα είπε τώρα στον Ανδρεάδη. Με «έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες» να αναφέρουν ότι «η μαρτυρία του γνωστού ποινικολόγου δεν κρίνεται αξιόπιστη από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς». Και πώς έγινε γνωστό αυτό; Το είπε ο Ανδρεάδης στον κουρέα του και διέρρευσε; Ή μήπως στον υδραυλικό που είχε πάει να του φτιάξει το καζανάκι; Και πώς γίνεται το ένα σκέλος της νεότερης κατάθεσης-Κούγια, σε ό,τι έχει δηλαδή να κάνει με τον Μαρινάκη, να κρίνεται από τον ανακριτή ως μη αξιόπιστο και το άλλο σκέλος που έχει να κάνει με Παπανικολάου-Υφαντή αξιόπιστο; Τα μονά-ζυγά ισχύουν στα αυτοκίνητα. Οχι στα δικαστήρια. Αυτά.

Ιδιαίτερα σημαντικοί είναι οι αγώνες που θα παρακολουθήσει σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης. -Observer

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017