Τα επόμενα σημεία – «κλειδιά» για τον ΓΔ (Του Απόστολου Μάνθου*) | Mikrometoxos.gr

Τα επόμενα σημεία – «κλειδιά» για τον ΓΔ (Του Απόστολου Μάνθου*)

27.08.2016 02:05

*Του Απόστολου Μάνθου, υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στην ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Ο Γενικός Δείκτης δεν έχει κάνει τίποτα άλλο παρά να συνεχίζει με ισχνό τζίρο συναλλαγών την πλάγια πλεύση του ανάμεσα στις διαγραμματικές συμπληγάδες πέτρες των επιπέδων αντίστασης και στήριξης των 580 με 572 μονάδων και των 550 με 545 μονάδων αντίστοιχα.

Η νωχελικότητα δε της κίνησής του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τεχνική φιλολογία καθώς οι ενδείξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση παραμένουν σε κατάσταση αναμονής με τις λωρίδες των Bollinger και Keltner να έχουν σχεδόν συρρικνωθεί δηλώνοντας «έσω έτοιμοι» για την επερχόμενη ισχυρή κίνηση.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Τα επόμενα σημεία - «κλειδιά» για τον Γενικό Δείκτη

Τα επόμενα σημεία κλειδιά μετά από ανοδική ή καθοδική διάσπαση με ισχυρή διαφυγή και από απόψεως τζίρου συναλλαγών είναι για μεν το στρατόπεδο των Bulls οι 610 μονάδες και οι 517 μονάδες για το αντίπαλο δέος των Bears.

Όσον αφορά τώρα τους τεχνικούς δείκτες σε ημερήσια κυρίως διαγράμματα με πρωτοστάτη τον Relative Strength Index έχουν μεν πάρει μια ελαφριά κλίση προς την πλευρά των πωλητών αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν βάλει τη σφραγίδα επιβεβαίωσης για τη φορά της επόμενης βραχυχρόνιας τάσης προκαλώντας εκνευρισμό και σαθρότητα σε όποια επενδυτική απόφαση παρθεί με στενό χρονικό ορίζοντα.

Σε μερική αντίθεση με τους ταλαντωτές του Γενικού Δείκτη κινούνται τα διαγράμματα των επιμέρους μη τραπεζικών μετοχών, που «βαραίνουν» κατά 40% την κατεύθυνσή του, καθώς οι μετοχές της ΕΕΕ, του ΤΙΤΚ, των ΦΦΓΚΡΠ και της ΜΠΕΛΑ φαίνεται να σηκώνουν την ανοδική σημαία έχοντας ως ουδέτερους στα μετόπισθεν τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017