Τίποτα δεν έχει αλλάξει- και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Τίποτα δεν έχει αλλάξει-και τίποτα δεν ειν’ όπως παλιά

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα ιδιαίτερο μετά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς η αγορά κινήθηκε σε εξαιρετικά μικρό εύρος συναλλαγών (λιγότερο από 10 μονάδες) και με πολύ μικρό όγκο συναλλαγών (17 εκατ. €).

Παραμένουμε να κοιτάμε την σοβαρή αντίσταση των 1500 ως όριο κάτω από το οποίο κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε πρώτη φάση στις 1450 μονάδες, χωρίς να αποκλείουμε δυνατή καθοδική κίνηση, ιδίως αν η πολιτική ζωή της χώρας συνεχίσει να παίζει το συγκεκριμένο βιολί.

fast fina

Intraday position short stop 1548

_____________________________

Support : 1455, 1423, 1405

Resist : 1495, 1515, 1548

Daily spot market position short s/l 1548

…………………….

To πετρέλαιο παραμένει μέσα στον ανοδικό του σχηματισμό, βρισκόμενο στο κάτω μέρος του στο επίπεδο στήριξης των 4250, και μάλιστα συνεπικουρούμενο από την οριζόντια στήριξη δύο σημείων. Διάσπαση του εν λόγω επιπέδου θα επιφέρει ισχυρές πιέσεις στο εμπόρευμα, καθώς θα χάσει το ανοδικό του momentum, και θα ψάξουμε να το δούμε πέριξ του 1$ χαμηλότερα.

……………………..

EURO/USD: H επίμονη προσπάθεια της ισοτιμίας να γράφει τιμές άνω του 111 που είχαμε σημειώσει και χθες δείχνει μια δυναμική για ανοδική κίνηση η οποία μπορεί να μας φέρει στα 11180. Η κοντινή στήριξη των 11090 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοπ στα λονγκ, καθώς ενδεχόμενο πισωγύρισμα και επιστροφή των τιμών μέσα στον σχηματισμό θα αναιρέσει το λονγκ σενάριο, και γιατί όχι και να μας δώσει νέα τοπικά χαμηλά κάτω από 11050.

………………………

fast fina

DAX: Η Γερμανία κινήθηκε αποσυσχετισμένη από την αμερικανική αγορά, βγάζοντας μια δυνατή ανοδική κίνηση και χτυπώντας το άνω μέρος του μεσοπρόθεσμου καναλιού που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Η –λίγων μονάδων προς το παρόν- διόρθωση οφείλεται σε τεχνικά κριτήρια όντας υπεραγορασμένη έτσι κι αλλιώς, αλλά με υπομονή σε πιο βραχυπρόθεσμα διαγράμματα μπορούμε να πάρουμε καλή θέση σορτ με σφιχτά στοπ ώστε να δούμε τον γερμανό να επιστρέφει προς τις 10550 μονάδες. Τα επίπεδο 10475 που διασπάσθηκε βίαια παραμένει μια σοβαρή στήριξη σε αυτήν την λόνγκ κίνηση, επιδεχούμενη επιβεβαίωσης

…………………………

S&P500: Ο 500ρης έδωσε μια ανοδική αντίδραση ενδοσυνεδριακά προς τα προηγούμενα ιστορικά υψηλά πέριξ των 2185 μονάδων, και πλέον μας δίνει τροφή για να φανταστούμε ενδεχόμενη τριπλή κορυφή, η οποία θα επιβεβαιωθεί κάτω από 2174, και η οποία θα δώσει μεν αρκετά ασφαλώς 10-12 μονάδες στόχο, ενδέχεται όμως να καταλήξει στο 2150 επίπεδο, κάτι που πιθανολογείται βάσει pattern.

…………………………

DOW: Ο 30άρης ομοίως ταλαιπωρείται στα υψηλά του, έστω και με ενδοσυνεδριακό ελάχιστα υψηλότερο υψηλό, κάτι που τονίζει και την απόκλιση από τους ταλαντωτές. Το 18480 είναι η κοντινή στήριξη, διάσπαση της οποίας ανοίγει το δρόμο για αρκετά χαμηλότερα προς τις 18360 όπου συναντάμε το επίπεδο επιβεβαίωσης από την πρόσφατη ανοδική διάσπαση. Το σενάριο ακυρώνεται αν οι τιμές επανέλθουν άνω των ενδοσυνεδριακών υψηλών.

* ,