Τέσσερις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τέσσερις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδας

22.02.2015 13:03
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2015/13:00 / ΚΟΣΜΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: 13:01
Τέσσερις σκιέρ νεκροί από χιονοστιβάδα
Τέσσερις σκιέρ  έχασαν τη ζωή τους κι ένας τραυματίστηκε από χιονοστιβάδα που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τις ελβετικές Άλπεις, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό της αστυνομίας στο καντόνι του Βαλέ. Τα θύματα είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι τους Ιταλοί, ηλικίας 51-52 ετών. Ο πέμπτος σκιέρ φέρει ελαφρά τραύματα και δεν κινδυνεύει η ζωή του, ενώ ένα έκτο μέλος της συντροφιάς των Ιταλών εκδρομέων δεν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα και δεν έπαθε απολύτως τίποτα.
Οι Ιταλοί έκαναν σκι κοντά στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας όταν παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα. Βρέθηκαν όλοι τους ζωντανοί και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε κοντινά νοσοκομεία όμως η κατάσταση των τεσσάρων ήταν πολύ σοβαρή και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν στη ζωή.
Σύμφωνα με τις αρχές του Βαλέ, η διάσωσή καθυστέρησε επειδή οι διασώστες χρειάστηκε να καλύψουν μεγάλη απόσταση με τα πόδια ενώ και τα ελικόπτερα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ | Αίτηση Συνδρομητή

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017