ΤΟ… ΡΟΜΑΪΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ του Θάνου Τζήμερου

ΤΟ… ΡΟΜΑΪΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για καμμιά ομάδα πληθυσμού δεν έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα και δεν έχουν γίνει τόσες μελέτες, όσο για τους τσιγγάνους. Αποτέλεσμα: μηδέν. Οι “αρμόδιοι” σε συνεργασία με αετονύχηδες των ΜΚΟ και τους νταβατζήδες των τσιγγάνων κλέβουν τα λεφτά των προγραμμάτων κι ο χορός καλά κρατεί, με τα οικόπεδα στο Νομισματοκοπείο να είναι ακόμα υπό κατάληψη και τον Ασπρόπυργο να φλομώνει στην κάπνα από τα (κλεμμένα) καλώδια που καίνε οι τσιγγάνοι και από τα αυτοσχέδια χυτήρια που έχουν φτιάξει για να λιώνουν τα μέταλλα που κλέβουν μεταξύ των οποίων σχάρες υπονόμων, ράγες σιδηροδρόμου, μπετόβεργες οικοδομών αλλά και αγάλματα.

Ο “κοινωνικά ευαίσθητος” ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την πρακτική; Όχι βέβαια. Μάλιστα αυτή τη φορά η χρηματοδότηση θα γίνει από κρατικά κονδύλια! Δηλαδή από την τσέπη σου! Θα τους χρηματοδοτείς να σε κλέβουν! Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση να φρίξετε. Να γιατί το πρόταγμα του φιλελευθερισμού (όλα κρίνονται βάσει της σχέσης κόστους / αποτελέσματος) το πολεμούν λυσσαλέα οι κρατιστές όλων των αποχρώσεων. Διότι θα έπρεπε να μας πουν τι αποτέλεσμα είχαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν στο παρελθόν για παρόμοιες “παρεμβάσεις”.

(Έχω γράψει πολλάκις πως μόνο ένας τρόπος ένταξης των τσιγγάνων υπάρχει: η εφαρμογή της νομοθεσίας που ισχύει για όλους τους Έλληνες. Ίσα δικαιώματα, ίσες υποχρεώσεις. Τίποτε άλλο.)

Υ.Γ. Ας μάθουν κάποιοι επιτέλους στα υπουργεία τους πώς γράφεται το “βάσει”. Δοτική είναι, αγράμματοι.

“Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προσκάλεσε τις περιφέρειες σε συνάντηση εργασίας με σκοπό την παρουσίαση της νεοσυσταθείσας Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά.

Η υπουργός επισήμανε ότι η Ειδική Γραμματεία (Ε.Γ.) εκφράζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ουσιαστική αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά, μέσω συνεκτικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού.
Παρουσιάστηκε η χαρτογράφηση που εκπόνησε ήδη η Ειδική Γραμματεία και η τυπολογική κατάταξη των 370 οικισμών/καταυλισμών Ρομά σε τρεις κατηγορίες:

1. «Άκρως υποβαθμισμένες περιοχές» σε περίπου 74 καταυλισμούς.
2. «Μικτοί καταυλισμοί» με προβλήματα πολεοδομικής οργάνωσης και με τη συνύπαρξη σπιτιών και πρόχειρων καταλυμάτων σε περίπου 180 περιοχές.
3. «Γειτονιές» οι οποίες βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του αστικού ιστού σε περίπου 117 οικισμούς.

Το σύνολο το πληθυσμού στις παραπάνω περιοχές ανέρχεται σε περίπου 110.000 άτομα.

Η υπουργός δίνοντας προτεραιότητα στους καταυλισμούς της πρώτης κατηγορίας δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότησή τους και με κρατικά κονδύλια, για όσες περιφέρειες – δήμους έχουν ώριμα έργα βάση των κριτηρίων που παρουσιάστηκαν. Στη συνέχεια, η Ειδική Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, Αικατερίνη Γιάντσιου, παρουσίασε προτάσεις για παρεμβάσεις ανά τύπο καταυλισμού/οικισμού και ανά άξονα πολιτικής (υποδομές – στέγαση, απασχόληση, εκπαίδευση και υγεία) για την επίτευξη της σταδιακής αλλά πλήρους ένταξης του εν λόγω πληθυσμού.
Οι παριστάμενες περιφέρειες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και συμφώνησαν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εντός του επόμενου διμήνου για την εξειδίκευση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.”
Thanos Tzimeros