ΤΟ ΠΡΩΤΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

05.07.2015 06:57
ΤΟ ΠΡΩΤΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Στις κάλπες ίσως για το κρισιμότερο δημοψήφισμα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία προσέρχονται οι Έλληνες πολίτες την Κυριακή.

Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 7.00 το βράδυ. Οι κάλπες και τα παραβάν έχουν ήδη τοποθετηθεί στα εκλογικά τμήματα και το εκλογικό υλικό έχει μοιραστεί στις περιφέρειες.

H όλη διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, όπως είχε γίνει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι εκλογείς εκφράζουν την προτίμησή τους βάζοντας σταυρό στην απάντηση της επιλογής τους, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί άκυρη. Ο σταυρός θα πρέπει να μπαίνει είτε στο κουτάκι είτε δίπλα από το όχι/ναι, ενώ οποιοδήποτε άλλο σύμβολο, πλην του σταυρού, θα ακυρώνει το ψηφοδέλτιο.

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Όσοι δεν γνωρίζουν ακόμη που ψηφίζουν μπορούν να ενημερωθούν από την εφαρμογή “μάθε που ψηφίζεις” στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) ή να καλέσουν στο 213.13.61.500.

Οι ετεροδημότες που έχουν κάνει αίτηση μέχρι 30 Απριλίου θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής με βάση την διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Δεν έχουν συσταθεί ειδικά τμήματα ετεροδημοτών και θα ψηφίζουν σε κοινά εκλογικά τμήματα. Οι υπόλοιποι πρέπει να μετακινηθούν στον δήμο όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Στις 9 το βράδυ η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής εκτιμάται θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τη Singular Logic.

Σύμφωνα με το πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της Singular Logic Μ.Καριώτογλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε ωστόσο ότι ενδέχεται να μην είναι τελικά διαθέσιμη η εκτίμηση, εφόσον η απόσταση μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ελλείψεις σε φακέλους στην Αττική
Σε κατεπείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασ. Αλεξανδρής, του γνωστοποιεί ότι κατά την παραλαβή των εκλογικών τμημάτων Αττικής από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, παρατηρήθηκε ότι στο εκλογικό υλικό δεν υπάρχει επαρκής αριθμός φακέλων.

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

«Υπό τα παραπάνω δεδομένα», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στην Περιφερειάρχη Αττικής, στην πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «παρακαλούμε να προμηθεύσετε άμεσα τους δικαστικούς αντιπροσώπους με τον απαιτούμενο αριθμό φακέλων, ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία».

Στην Αθήνα δημοσιογράφοι από 44 χώρες
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου για το δημοψήφισμα της Κυριακής και ήδη στη χώρα μας έχουν καταφτάσει δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από περίπου 44 χώρες του κόσμου.

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Ειδικότερα, μέχρι τώρα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, έχει διαπιστεύσει στο Κέντρο Τύπου Ζαππείου 699 εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης (325 δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων) εκ των οποίων 160 εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, 539 εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων στην Αθήνα θα βρεθούν δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Βραζιλία, την Ρωσία, την Γεωργία, την Ελβετία, τον Καναδά, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία αλλά και από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν την Αίγυπτο κ.α.

Διευκολύνσεις για τους ετεροδημότες

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Μειωμένη κίνηση σε σχέση με τα αντίστοιχα Σάββατα του Ιουλίου ήταν το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ετεροδημότες έχουν δικαίωμα έκπτωσης από 30-50%, εφόσον αποδείξουν ότι μεταβαίνουν στον προορισμό τους προκειμένου να μετάσχουν στο δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, θα γίνονται χωρίς την καταβολή διοδίων σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το υπουργειο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ δωρεάν θα είναι την Κυριακή οι διελεύσεις και στην Αττική οδό.

Πού θα ψηφίσουν οι αρχηγοί
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00 το πρωί, στο 583o εκλογικό τμήμα Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, το οποίο στεγάζεται στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στο 661ο εκλογικό τμήμα [14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων], στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται προσέλθει στο εκλογικό τμήμα στις 10 το πρωί.

Την ίδια ώρα, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Γλυφάδα, στο 1986ο εκλογικό τμήμα (2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας)

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα ψηφίσει μεταξύ 10:30 και 11:00 στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στο 2o Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας στο 397o εκλογικό τμήμα, στις 10.30 το πρωί.

Στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών θα ασκήσει στις 11.00 το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ψηφίσει στις 12:00, στο 8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα ψηφίσει στις 10:30 το πρωί στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, στο 132ο Εκλογικό Τμήμα.

Τέλος στο 320ο Εκλογικό Τμήμα (Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας) θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών ΣοσιαλιστώνΓιώργος Παπανδρέου.

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64213213

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017