ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ [από τον Ηλία Ζαχαράκη]- Oσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, δεν έχουν καν λογική. | Mikrometoxos.gr

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ [από τον Ηλία Ζαχαράκη]- Oσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, δεν έχουν καν λογική.

28.06.2015 18:04
H αγορά τελείωσε την εβδομάδα αισιόδοξα δοκιμάζοντας το επίπεδο της περιοχής του 800, που ουσιαστικά είναι και η κύρια αντίσταση μας (800-828).
Μόνο διάσπαση αυτού του επιπέδου μας δίνει είσοδο στον ΓΔ, ενώ αντίστοιχα του 248 για τον Ftse25. Στήριξη κοντινή έχουμε στις 223 μονάδες και κύρια στην περιοχή των χαμηλών μας στην ζώνη του 194-200. Οι εξελίξεις έχουν την σημασία τους όχι μόνο βραχυπρόθεσμα για την αγορά, αλλά και για την μεσοπρόθεσμη πορεία της.
Η κυβέρνηση θεώρησε καλό να παίξει στοίχημα την τύχη της χώρας, πιστεύοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα κάνουν πίσω.Κάτι στο οποίο δίνουμε πιθανότητες, χωρίς παρόλα αυτά να το θεωρούμε και λογικό. Κατά την άποψη μας οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της οικονομίας, μιας και αν η αγορά μπει σε κανονικά capital controls τότε τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια.
Xωρίς να έχουμε σαφή εικόνα τι ζημιά μπορεί να δημιουργήσουν στην οικονομία το επόμενο διάστημα και χωρίς να ξέρουμε τους χρόνους που θα χρειαστεί για να επανέρθουμε. Δεν συμφέρει κανέναν η Ελλάδα να μπει σε περιπέτειες και πρωτίστως την ίδια την χώρα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο προτάσεις είναι πολύ μικρές για να πάρουμε εμείς ή αυτοί το ρίσκο για ρήξη, εκτός και αν είναι αυτοσκοπός για κάποια πλευρά.
Δεν θεωρούμε λογικό κάτι τέτοιο, οπότε πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο παιχνίδι εντυπώσεων. Το τι πιστεύουμε εμείς μέχρι το τι θα συμβεί, απέχει αισθητά από την πραγματικότητα. Θεωρούμε πως σωστό είναι οι αρχές [ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στον τραπεζικό κλάδο] πρέπει να κλείσουν το χρηματιστήριο για λίγες μέρες έστω, μέχρι να δούμε τις κοντινές εξελίξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση η αγορά θα βιώσει αν μη τι άλλο ένα σοβαρό σοκ, χωρίς να ξέρουμε το πώς θα συμπεριφερθούν οι επενδυτές. Θυμίζουμε πως η αγορά κινείται μεταξύ των 670 και των 850 μονάδων εδώ και αρκετούς μήνες και μία κατοχύρωση ενός εκ των δύο επιπέδων μπορεί να δώσει πολύ σημαντική κίνηση. Για να πεισθούμε μεσοπρόθεσμα θα πρέπει αν μη τι άλλο να έχουμε κλείσιμο εβδομάδας πάνω από τις 828 μονάδες.
Να πούμε δε πως η περίοδος που δοκιμάζουμε να παίξουμε με την οικονομία είναι στην καρδιά της περιόδου της βαριάς βιομηχανίας μας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά. Από την άλλη αυτές τις μέρες πρέπει να καταθέσουμε τις δηλώσεις εισοδήματος και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνει το κράτος σε περίπτωση ρήξης, άρα και μη πιθανής υποβολής αυτών.
Η ρευστότητα μας είναι αρνητική με φέσια άνω των 4 δις στην ιδιωτική οικονομία και το παραμικρό μπορεί να διαλύσει όσους έχουν απομείνει. Με αποτέλεσμα να έχουμε εξελίξεις, χωρίς αυτές να είναι δυνατόν να υπολογιστούν σε μέγεθος. Είμαστε αισιόδοξοι μιας και δεν έχουμε άλλη διέξοδο…Παρόλα αυτά, όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα δεν έχουν καν λογική.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017