ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Μπ. Ομπάμα στο Λευκό Οίκο | Mikrometoxos.gr

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Μπ. Ομπάμα στο Λευκό Οίκο

14.04.2015 16:02

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Μπ. Ομπάμα στο Λευκό Οίκο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπαμα.

Αυτό μεταδίδουν ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον επισημαίνοντας ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Ομπάμα η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται στις 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Καθημερινής, Αθ. Ελλις, ο κ. Βαρουφακης θα μιλήσει την Πέμπτη στο ιδρυμα Brookings. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομιλία του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την ίδια ώρα που θα λαμβάνει χώρα η τελετή στον Λευκό Οίκο, αλλά το  Brookings ανακοίνωσε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί μιάμιση ώρα νωρίτερα – ακριβώς μετά την ομιλία του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντηθούν – και έτσι δεν υπάρχει κώλυμα για τη μετάβασή του και στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να εκπροσωπήσει την ελληνικη κυβέρνηση και να έχει την ευκαιρία μιας ολιγόλεπτης συνομιλίας με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπαιντεν, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την ομογένεια θα εκπροσωπήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

Στο Brookings, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει για το «σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία», και ο κ. Βαρουφάκης αμέσως μετά, για την «ελληνική οικονομία και τους παγκόσμιους εταίρους της».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017