ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Tα περιθώρια στενεύουν για τον Γενικό Δείκτη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Tα περιθώρια στενεύουν για τον Γενικό Δείκτη

21.05.2015 19:48

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Tα περιθώρια στενεύουν για τον Γενικό Δείκτη, καθώς το συνεχόμενο “φλερτ”, δίχως ανοδική ανταπόδοση, με την πολύ σημαντική αντίσταση της περιοχής των 850 μονάδων, έχει αρχίσει, ήδη και προκαλεί αμφισβητίσεις

ΔΗΛΑΔΗ στο αν υπάρχει, ή όχι, ο αξιόλογος καταλύτης ώθησης προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 920 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ναι μεν η συνεχόμενη τριβή πέριξ των 840 μονάδων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πάτημα συσσώρευσης και διαγραμματικής εκτόξευσης

Αλλά η εκτενής κωλυσιεργία και η συνεχιζόμενη αδυναμία μπορεί να αντιστρέψει τα πράγματα και να επιφέρει στο τέλος επενδυτικό εκνευρισμό και καθοδική εκτόνωση έως τις 785 μονάδες.

Το καλύτερο σενάριο θα ήταν η γρήγορη ανοδική διαφυγή, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών και ημερήσιο κλείσιμο άνω των 870 μονάδων

Για να μπορέσουμε να εκφέρουμε και από τεχνικής ανάλυσης, την άποψη της ανοδικής συνέχειας προς τις 920 με 945 μονάδες, με πιθανό μεσοπρόθεσμο στόχο την προσέγγιση του ψυχολογικού ορίου των 1000 μονάδων.

Επίσης οι περισσότερες ενδείξεις, που συρρέουν από αρκετούς τεχνικούς ταλαντωτές, συνθέτουν το “πάζλ” ενός επερχόμενου έντονου ανοδικού άλματος

Αλλά όπως και τα δανειακά διαθέσιμα της Χώρας είναι απολύτως φθαρτό και η παραμικρή αφαίρεση ενός κομματιού θα επιφέρει άμεση κατάρρευση.

Στις 250 μονάδες εντοπίζεται η ανάλογη περιοχή αντίστασης με αυτή των 850 μονάδων του Γενικού Δείκτη για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Επίπεδο, όπου έχει ήδη διαρραγεί ανοδικά με την ευγενική “χορηγία” της “βαρύτατης” Coca- Cola HBC (ΕΕΕ).

Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να επιβεβαιώσει μια ανοδική τμήση των 260 μονάδων για να μπορέσουμε να θέσουμε ως επόμενη στάση τις 280 μονάδες.

Όσον αφορά, τέλος, τον Τραπεζικό δείκτη φαίνεται να έχει κοντοσταθεί, διαγραμματικά, κάτω από το όριο αντίστασης των 700 μονάδων. 

Το σημείο αυτό και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εάν τμηθεί ανοδικά, μπορεί να βάλει ισχυρές βάσεις για μια άνοδο έως τις 880 μονάδες, περίπου.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017