Σύσταση Αγοράς και τιμή στόχο στα 12,50 ευρώ δίδει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Εurobank Equities | Mikrometoxos.gr

Σύσταση Αγοράς και τιμή στόχο στα 12,50 ευρώ δίδει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Εurobank Equities

26.05.2015 20:53

Σύσταση Αγοράς και τιμή στόχο στα 12,50 ευρώ δίδει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Εurobank Equities, σε ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο “OPAP – First thoughts: on track for double-digit EBITDA growth”.


Με αφορμή την ανακοίνωση, χθες 26/5, των οικονομικών μεγεθών του ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2015, η E.Eq. κάνει λόγο για σταθερή έναρξη του τρέχοντος έτους – από πλευράς αποτελεσμάτων.


Η χρηματιστηριακή θεωρεί θετική εξέλιξη την αύξηση των κερδών EBITDA του ΟΠΑΠ κατά 22%, αλλά και την ενίσχυση της καθαρής κερδοφορίας κατά 17%. 


Όπως επισημαίνoυν οι αναλυτές της ο ΟΠΑΠ έκανε μια θετική εκκίνηση για το 2015, ενώ τα οικονομικά του μεγέθη κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι σε θέση να στηρίξουν τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής για το σύνολο του έτους.


Σημειώνεται εδώ ότι η Εurobank Equities προβλέπει κέρδη EBITDA για τον ΟΠΑΠ, για το σύνολο του 2015, κοντά στα 403 εκατ. ευρώ. 


Όπως τονίζει σε άλλο σημείο της έκθεσής της η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται σε μεγάλο discount έναντι των ανταγωνιστών της, λόγω του αυξημένου ρίσκου για την Ελλάδα.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017