Σύμβουλο εποπτείας αγορών διόρισε ο Trump τον επικριτή της εποπτείας δισεκατομμυριούχο Carl Icahn - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σύμβουλο εποπτείας αγορών διόρισε ο Trump τον επικριτή της εποπτείας δισεκατομμυριούχο Carl Icahn

22.12.2016 00:45
Άλλον έναν δισεκατομμυριούχο «προσέλαβε» στην επικείμενη κυβέρνησή του ο νεοεκλεγείς δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αυτή τη φορά διορίζοντας τον Carl Icahn ως ειδικό του σύμβουλο στην εποπτεία των αγορών.
.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση, είναι ότι ο 80χρονος Icahn αποτελεί έναν τακτικό επικριτή του εύρους της εποπτείας στις ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος διαθέτει σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.
.
Σύμφωνα με την ομάδα μετάβασης του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ – αναλαμβάνει πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου 2017 – ο ακτιβιστής επενδυτής Icahn θα βοηθήσει τον νέο πρόεδρο με την ιδιότητα «ιδιώτη» και όχι ως ομοσπονδιακό στέλεχος ή ειδικό κυβερνητικό στέλεχος, ενώ δεν θα έχει συγκεκριμένα καθήκοντα, ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να διατηρεί τις πολλαπλές του επενδύσεις ενώ θα συμβουλεύει τον Trump για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει.
.
Σε δήλωσή του, ο Icahn ανέφερε: «Είναι καιρός να απαλλαγούμε από την υπερβολική εποπτεία [των αγορών] και να επιτρέψουμε στους επιχειρηματίες μας να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα: Να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Trump μιλάει σοβαρά όταν λέει πως θέλει να βοηθήσει τις αμερικανικές οικογένειες και μια εποπτική μεταρρύθμιση θα αποτελέσει ένα καθοριστικό μέσο για να δουλέψουν καλύτερα οι ΗΠΑ».
.
Ο Icahn αποτελεί έναν από τους πλέον προβεβλημένους ακτιβιστές μετόχους διεθνώς, ο οποίος σε τακτική βάση αγοράζει στρατηγικά μερίδια συμμετοχής σε εταιρείες-στόχους και μετά τις υποχρεώνει να επιβάλλουν τις αλλαγές που ο ίδιος θεωρεί ότι θα ενισχύσουν την τιμή της μετοχής τους.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017