Σύμβουλος Μέρκελ: Κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των Σοφών στη Γερμανία καλεί την ευρωζώνη να μην υποχωρήσει στα ελληνικά αιτήματα. Προειδοποιεί την κυβέρνηση της Αθήνας ότι παίζει με τη φωτιά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
Σύμβουλος της Μέρκελ μιλά για νέα ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα! -Παίζουν με τη φωτιά

Ο Christoph M. Schmidt δεν είναι ένας τυχαίος οικονομικός αναλυτής στη Γερμανία. Είναι πρόεδρος του κρατικού κέντρου οικονομικών ερευνών RWI Essen όπως και του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, ή αλλιώς της περιβόητης ομάδας των “Πέντε Σοφών” συμβούλων της κυβέρνησης για οικονομικά ζητήματα.

Σε συνέντευξή του στην Westdeutsche Allgemeine Zeitung, ο κ. Schmidt κάνει λόγο για κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ και προειδοποιεί πως η κυβέρνηση της Αθήνας κινείται πολύ ριψοκίνδυνα.

«Οι επιπτώσεις για τη χώρα θα είναι τεράστιες» δήλωσε και συμπλήρωσε:«Η κυβέρνηση πραγματικά παίζει με τη φωτιά» 

Κάλεσε ωστόσο, τις χώρες της ευρωζώνης να μην απαντήσουν στα ελληνικά αιτήματα και να μην δεχθούν εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων. «Ο χειρότερος και πιο ακριβός τρόπος θα ήταν να υποχωρήσουμε στα αιτήματα της Αθήνας έτσι ώστε να αποτρέψουμε το Grexit με κάθε τίμημα» δήλωσε και κατέληξε: «Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί από τα κράτη μέλη του ευρώ».