Σύγκρουση Δρίτσα – ΝΔ στη «σκιά» της τραγωδίας της Αίγινας

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη «σκιά» της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα.

Τριάντα τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση για «τα αναπάντητα», όπως αναφέρουν, «ερωτήματα», που «αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας».

Η ΝΔ υπογράμμισε «ιδιαίτερα, το ζήτημα της τρίωρης ακατανόητης απουσίας του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων».

Παράλληλα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τους όρους κάτω από τους οποίους ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου, ενώ, σημειώνουν «ο ίδιος καταθέτει ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας».

Η απάντηση Δρίτσα

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος έδωσε την πρώτη, όπως τόνισε, απάντησή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως είπε ο ίδιος,  οι αρμόδιες αρχές είχαν «πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου».