Σόιμπλε: Ο ESM κατάλληλος για την επίβλεψη των δημοσιονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη | Mikrometoxos.gr

Σόιμπλε: Ο ESM κατάλληλος για την επίβλεψη των δημοσιονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη

28.10.2016 18:24

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, σε ομιλία του σε συνέδριο στην Μπρατισλάβα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι ο ESM είναι κατάλληλος για την επίβλεψη των δημοσιονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα πως το ταμείο χρηματοοικονομικής διάσωσης της ευρωζώνης—ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ESM—θα μπορούσε να επωμισθεί το βάρος της επίβλεψης των δημοσιονομικών πολιτικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να αναλάβει έναν περισσότερο πολιτικό ρόλο, όσο δεν υφίσταται μία ευρωπαϊκή νομισματική ένωση—κάτι που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον.

«Τυπικώς, η εφαρμογή εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τωρινή Επιτροπή έχει επιλέξει να έχει πιο πολιτικό ρόλο και έχει το απόλυτο δικαίωμα να το πράξει. Όμως αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη την αποστολή να επιβληθεί η συμμόρφωση», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

«Ίσως ο ESM θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο σε μερική σύμπραξη με την Κομισιόν για εκείνες της υποθέσεις συμμόρφωσης που αυτή δεν μπορεί να επιβάλει», πρόσθεσε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017