Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα για να λάβει τη δόση | Mikrometoxos.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα για να λάβει τη δόση

09.10.2016 10:08

Προς την ελληνική κυβέρνηση έδειξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Bόλφανγκ Σόιμπλε για τη τύχη του ελληνικού χρέους,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει το 100% των 15 προαπαιτούμενων, ώστε να πάρει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για την Ελλάδα ενόψει του Eurogroup απάντησε ότι «πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση που θα μας κάνουν οι θεσμοί στο Eurogroup. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και το τι θα αποφασίσουν. Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση, τις ελληνικές αρχές πάντα να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα. Υπάρχει ακόμα χώρος για να προχωρήσουμε γιατί είμαστε μακράν… κάτω του 100% για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων και επομένως ο εφησυχασμός πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Επιπλέον είναι και η δήλωση της συμφωνίας του Eurgroup. Η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί. Όμως βεβαίως εξαρτάται από την Ελλάδα η εφαρμογή των προϋποθέσεων».

Η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου Γερμανών και ξένων δημοσιογράφων στην έδρα του ΔΝΤ με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο ίδιος νωρίτερα εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη δεν είναι καθόλου κακή, ενώ σε ότι αφορά την Deutsche Bank δήλωσε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Ωστόσο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έγινε υπερβολικά πολλή κουβέντα για την Deutsche Bank».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017